• Vi har ju bytt forum och det finns säkert en del att förbättra. Har du problem? Titta först i forumet Felrapporter om felet redan är känt. Om inte så kan du starta en ny tråd där. Har du förslag på förbättringar eller andra synpunkter så passar ett inlägg i Funktionsförslag bättre.

lite OT: Var köpa ekrar till barncykel?

Ursäkta om det inte är direkt relaterat till landsvägscykling men hoppas ödmjukt på svar ändå: Grabbens cykel har några trasiga ekrar, 195mm långa och ingen cykelhandlare hemstaden min har sådana till salu - någon som kan tipsa om webshop (med rimlig frakt) som säljer sådana ekrar?
Eller i butik i Blekinge/norra Skåne.

Trodde bikester skulle ha ekrar men hittade inte hos dem.

/Patrik
 
på ebay hittar du vad du söker. Vissa av försäljarna har även guider att följa för mätning så d blir helt rätt. Eker heter spoke på engelska, iaf för det mesta :).
 
Finns en cykelaffär i Ryd som kanske har, eller Rundgrens i Klippan (mina) kvarter. Går ju alltid att ringa och fråga. Ett annat tips är att köpa en längre och göra en tajt krok på ändan som ska sitta i navet. Ungarna har väl ändå växt ur cykeln innan du hinner blinka.
 
Glömde kanske säga att jag bara behöver några enstaka - inte 40 stycken som i thureb's länk. Jag ska ju inte bygga nytt hjul - bara ersätta det som går sönder efter hand.

Får väl kolla ebay om ingen hinner före med bättre tips på närmare håll.

/Patrik
 
Det billigaste jag hittade var ebay, 100 kr inkl frakt och då blev det tyvärr en onödigt stor paket med 50 ekrar (inkl nipplar/muttrar eller vad det hongängade heter). Om någon behöver några så skickar jag gärna några enstaka mot portokostnad. Att priset inkluderar frakt från Kina antyder att transporter generellt är billigt (för billigt för jordens bästa?). Visst får man vänta en vecka eller två men dyrt blev det ju inte.

/Patrik
 
Finns nåt avtal som gör att Kina som tidigare uland tar ut minimala portokostnader för försändelser till Sverige och förmodligen alla västländer men Posten Nord får inget betalt för sina kostnader för den svenska hanteringen. Flyttar förstås marknaden för väldigt många inköp till Kina.

Thure
 
Ja, det var någon som länkade till en tidningsartikel som förklarade det där nyligen. Tydligen slöt västeruropas postväsenden ett avtal nån gång på 1800-talet som gick ut på att vissa "u-länder", däribland Kina, skulle subventioneras för att hjälpa dem att få igång handeln. Post Nord lät också meddela att man var på gång med att revidera det där, så det kan bli slut med att handla billigt från Kina rätt vad det är.

Jag har i min enfald trott att det var Kinesiska staten som subentionerade frakten för att stimulera export, men det har de alltså inte behövt.

[TILLÄGG]
Googlade upp lite.
http://www.aftonbladet.se/minekonomi/a/Jm3dX/snart-slut-pa-gratis-kinafrakt
http://www.ehandel.se/Svensk-Handel-vill-ta-bort-Kinas-portofordel,8299.html
http://www.postnord.com/sv/om-oss/vara-asikter/blogg/blogg/kina-nytt-favoritland-att-handla-ifran/
 

Liknande trådar

Logga in