Lagning av klätterskor?

Jag köpte ett par Boreal El diablo för knappt 2 år sedan, och det har nu uppstått en spricka/glipa mellan sulan och kantdelen på insidan av "tån", där sömmen under sticker fram. Går detta att laga själv, och i så fall hur? Om det inte går att laga, vart vänder jag mig? Eller skall jag bara bita i det sura äpplet och köpa ett par nya?
 
Se inlägget ovan, skicka pjukksen till Frankrike, det blir kanon. Du kan lämna in skorna på Tierra om du inte själv vill skicka dem.
 
Skomakare M.Karttunen i Helsinfors

I Helsingfors finns en skomakare, Mikko Karttunen, som specialiserat sig på att laga klätterskor. Har lappat mina skor där åtskilliga gånger och har alltid varit mycket nöjd med resultatet. Man brukar få tillbaks skorna ett par dar efter inlämningen.
Priset ligger kring 30€/par beroende på vilket gummi (Stealth eller Vibram) som önskas. Det lär ska gå att skicka dojjorna per post, men det lönar sig att ta kontakt per telefon eller email först (engelska borde gå bra).

Han har en websida (på finska) där kontaktuppgifterna framgår (se adressen nedan). Även exempel på en reparation finns att se bakom linken 'Kiipeily'.
http://gamma.nic.fi/~mkarttu/
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.