Lååånga ben och stora damkängor!

Hej! Jag letar efter riktigt bra friliftskläder och hoppas på att kunna få något tips!

Saken är den att jag är tjej med lååånga ben så vanliga byxor är alltid för korta och för stora. :(
Jag vill ha byxor som är sköna, långa, som man kan använda på sommarhalvåret och som håller i många många år.

Det andra jag försöker hitta är bra vandringskängor. Även dessa ska hålla i många många år :). Här är mitt problem detsamma; jag har långa fötter i strl 42 så när jag köper skor för män så är de aldeles för breda. Kängorna ska vara som gumpaskor att gå i och även dessa till sommar halvåret. Ecco har ibland fungerat bra.

Jag är alltid ute och ränner i skogarna och är trött på dåliga kläder!

Kan någon snälla hjälpa mig? ;) Tips Tips.
 
Kolla på Haglöfs Mid Q Flex Pant den finns med extra långa ben och är en skön, smidig byxa med stretch material över knän och rumpa.

Kängor har jag inte så bra koll på men en del italienska märken som Scarpa brukar ha ganska smala läster även på herr.
 
Några erfarenheter från herrsidan:

- Jag har tidigare upplevt att Haglöfs "långa" modeller är för korta (är 193 cm), men de kanske har skärpt sig.
- Itab (www.idefixteko.se) har däremot bra sortiment av längder och har numera ofta damstorlekar. Tyvärr har de slutat med sina enligt många bästa byxor, fjällbyxan.
- Jag har nyligen köpt ett par Houdini Liquid Rock, som i helt normala storlekar är väl tilltaga i längd även för mig. Jättesköna, luftiga, snygga och inte minst lätta vandringsbyxor, men inget att stå på knä och gräva skyttevärn i.
 
Tack! Ja, itab ser ut att ha bra sortiment. Synd att de inte har några butiker. Jag vill ju gärna prova kläderna. Men nu har jag lite att gå på. :)
 
Fjällrävens byxmodeller med rålängd kanske inte är tillräckligt långa heller, annars kanske det finns några extra centimeter där? T ex modellen Barents.

Har inte riktigt lika stora fossingar som dig men nästan, och smala och låga. Håller med tidigare inlägg om de italienska märkena, t ex Scarpa och Garmont.
Särskilt Garmont tycker jag brukar vara "fotformade" och tighta. Jag har deras känga Tower GTX i en tidigare årsmodell, och det är definitivt den smalaste känga jag hittat.
http://garmont.com/eng/outdoor/prod_det.php?itemid=288&catid=120

De har även mycket sköna "mittemellanskor" (mellan känga och "vanlig sportsko") om du letar såna som "är som gumpaskor att gå i" som du skriver?
Kolla under "Approach"-modellerna här för lågskor så hittar du flera, och även under "Trail Sport":
http://garmont.com/eng/outdoor/prodotti_index.php?id=121

Lycka till

Edit:
Glömde en sak! Du kan inte riktigt bara kolla på storleksmärkningen på Scarpa/Garmont och känna dig säker på storleken. Skiljer nästan alltid 1-1,5 storlek mot "svenska". Iofs hade du säkert tänkt prova innan du köper, det gör man ju oftast med skor och särskilt om man har "speciella fötter", inget man vill chansa med...
 
Vad gäller kängorna vill jag tipsa om specialisterna på Kängspecialisten. De kan kolla på din fot och kanske hitta rätt sko.
Jag gissar att du finns i Stockholmstrakten, så gör en utflykt till Luntmakargatan.
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.