Knickers

Vad finns det för bra strumpor som är långa nog för knickers på en lång person? (Jag är 187, med 89cm innerbensmått har jag för mig.) Precis alla knästrumpor jag köpt genom åren når inte högt nog, och går endast upp till där vadmuskeln är som tjockast. Så de funkar bara med långkalsonger, annars glider de ned. Undantaget var armens grå knästrumpor, de är långa nog för mig.
Riktiga knickersstrumpor går en bra bit, 10 cm, över knät. Hopplöst att hitta idag. Bästa tipset är nog jaktaffärer, typ Widforss. De har i alla fall en hel del knickers i sortimentet.
 
Jag har samma problem, passar strumporna till mina små fötter så är de oftast för korta i skaften. Men både Aclima Hunting Socks och Urbergs jaktstrumpor (som jag just nu inte hittar någon länk till) har varit långa och spänstiga nog för att gå förbi de tjockaste delarna på vaden och sitta kvar under knät. Bägge har nedstickade tåsömmar och inga konstiga skarvar/blandningar mellan tunnare och tjockare partier, som de flesta "skidstrumpor o.d. numera lider av. Jag brukar ha de bägge ovanpå varandra.

Bland de riktigt tjocka finns även några från Darn tough och Bridgedale, men de ligger i en helt annan prisklass som jag hittills inte "behövt".
 
En annan tolkning av ordet skalplagg är nog att det är plagg som passar att klä sig i lager med, och att man då får möjligheten att ha flera "skal" (som en lök), men det motsäger ju inte att det yttersta lagret ändå är ett skal.
En lök har mig veterligen bara ett yttre skal. När jag skalar en lök är det i alla fall bara det skalet jag tar bort.
 

Liknande trådar

Logga in


Glömt namn/lösenord? Logga in med Facebook

Tips!