Kebnekaise

Jag håller i skrivande stund på att planerar en liten "utflykt" till Kebnekaise. Jag har funderat på att lägga upp rutten enligt: Nikkaluokta-Kebnekaise-Singi-Tarfala-Kebnekaise-Nikkaluokta, med två chanser att bestiga sydtoppen. Allt beroende på vädret. Planerar att gå vid midsommar. Låter denna streckning bra?! /Samuel
 
Tidigt

Beroende på hur sen(eller tidig) våren är så kan det vara mycket snö kvar i området vid midsommar. Kolla gärna snöläget innan du åker.
Vilken väg upp till toppen hadu tänkt?
/Thomas J
 
Planen är som det ser ut nu att gå från Kebnekaises fjällstation och vidare upp mot sydtoppen på den rösade leden.. Vad tror du om det, några andra tips?!
 
Från Singi

Om du tänker dig att vandra runt Singi kan bestigningen med fördel ske därifrån. Då slipper du att passera över Rullevare som innebär 300 extra höjdmeter och en massa stenskravel.
/Thomas
 
Snöläget

Finns en stor risk att det är för mycket snö i området vid den årstiden. Förra året såg det ut så här vid Låkktatjåkkastugan (Abisko) strax innan midsommar (19 jun). Från 1000 möh var snötäcket mer eller mindre heltäckande även i Ballinvagge. Jobbigt att sjunka ned till låren i den djupa snön hela tiden och svårt att hitta i dimma. Om det döljer sig vattendrag under snötäcket vet man inte heller.

cpic41149abbd6c55.jpg
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.