Karibien feb/mars

Hej!

Jag funderar starkt på att boka flyg till Karibien runt den 24 feb, och hoppas hitta en båt/båtar att segla runt med i övärlden i 2-3 veckor. Jag har en del frågor som ni kanske kan hjälpa mig med.. :)
Är det någon som gjort något liknande förut? Jag vet att många beger sig till Kanarieöarna i nov för att hitta båt att mönstra på över Atlanten, funkar det att göra samma sak i västindien?
Vart är det bäst att flyga? Vilka hamnar är populära för seglare? Vad kan jag förvänta mig att få betala? och hur stor är chansen att hitta lämplig båt?
Räcker 2-3v för en sån här tripp? Anledningen till att det inte kan bli längre är att jag ska vidare till Australien och vill vara på plats där efter max 3v i Karibien.

Är du i Karibien och seglar nu och vill ha med en glad, 22 årig tjej i din besättning om drygt en månad, hör av dig! :)

Eller om du är fast i ekorrhjulet här hemma och vill och har möjlighet att följa med mig på äventyr i väst, hör av dig! :)

Jennie
 
Sjösportskolan

Jag har varit i Karibien (Västindien) och seglat 2 gånger i januari-februari. Första gången (för 14 år sedan) bokade jag via Sjösportskolan http://www.sjosportskolan.se och då fixade dom allt inklusive flygbiljetter om jag minns rätt.

Jag flög med SAS till Frankfurt och sedan med BWIA till Grenada och hem från St Lucia (”one way” segling). BWIA heter numera http://www.caribbean-airlines.com/

Andra gången åkte jag med Air France via Paris till Martinique (franskt inrikesflyg då Martinique är en fransk koloni).

Om jag minns rätt så är sträckan Grenada- St Lucia (norrut) behagligare att segla än St Lucia- Grenada (söderut) då det är större sannolikhet för att man måste kryssa då man seglar söderut.

Rätt så mycket billigare än Sjösportskolan är http://www.sailcaribia.com/default.asp men med tanke på att det står ”SPECIAL mars - maj 2006” så kanske allt är inaktuellt. Men jag har länken kvar

Per
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.