Kärl för matlagning i het ånga/vatten/lera.

Har tänkt åka till Island på vintern. Eftersom det finns tillgång av hetvatten och även ånga tänkte jag där det tillåter utan att det lämnar spår nyttja denna energi till matlagning medans jag sover för att spara energi, bränsle och tid.

Nu till saken: Jag måste ha ett tätt kärl för att undvika svavel och andra föroreningar från underjorden. Har någon en bra idé för ett lämpligt portionskärl som går att försluta och kanske ansluta en andningsslang till?
/Janne
 
Mitt tips blir att ta någon sorts förslutningsbar behållare, modda den med en slangkoppling av nått
slag som du säkert kan hitta från bil-världen eller kanske akvariebutik.

Om vikt inte är ett stort problem kanske en gammal tryckkokare från loppis inte är helt fel?


Nån grej med lock verkar vara den här:

http://www.globetrotter.de/de/shop/detail.php?mod_nr=rd_03201&k_id=1211&hot=0

Nu är min tyska inte rostfri som kärlen här, men de ska vara täta eller?
 

Aktuellt

Härlig låglandsvandring: 10 nya svenska leder att utforska

Varje år tillkommer vandringsleder runt om i landet – med nya vyer och äventyr. Här är tio favoriter utanför fjällvärlden!

Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro

Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...

”Allt började i Sarek”: Möt vår nya bloggare Claes Grundsten

Sveriges kanske mest kände naturfotograf berättar om sina drivkrafter, hur det är att arbeta som fotograf i dag och om kärleken till Sarek.

Vinn bästsäljande Caldera 8 från Brooks!

Ta chansen att vinna höstens nya löparskor – lika perfekta för dagliga terrängpass som för ultramaraton.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips