• Vi har ju bytt forum och det finns säkert en del att förbättra. Har du problem? Titta först i forumet Felrapporter om felet redan är känt. Om inte så kan du starta en ny tråd där. Har du förslag på förbättringar eller andra synpunkter så passar ett inlägg i Funktionsförslag bättre.

Johannesburg - vad göra där?

Soweto är klart värt ett besök. Men det tar ju en dag, kanske två om du verkligen vill se dig kring. Sen tycker jag att Johannesburg är en rätt så tråkig stad om jag ska vara ärlig. Så jag skulle hellre rekommendera en tur i Kruger istället. Det finns massvis med företag som har turer i Kruger.
Kolla in bl a dessa:
http://www.bundusafaris.com
http://www.livingstonetrails.co.za
http://www.wagontrail.co.za
Finns många andra som jag inte kommer på nu.
Alla har någon sorts paketresor där dem plockar upp dig i Jo-burg. De varar allt från 3 dagar och uppåt. En tur på runt 4 dagar brukar vara tillräckligt för Kruger. Till slut blir man rätt trött på att åka runt hela dagarna.

Men som sagt, det finns inte så mycket kul saker i Jo-burg för att hålla dig sysselsatt under en hel vecka. Tyckte jag i alla fall.
/
 
Som det är sagt innan så är Soweto värt ett besök Sandton kan du besöka med så får de kontrarsterna i den staden.
Vid Hoedspruitdamm c:a 1 ½ timmer österut så finns det en underbar natur med en stor loppmarknad. Annars så är det väl inte så mycket att se i Jo-burg. Men Pretoria kan rekomenderas varmt trevlig invånare och finare stad.

Nordost om Sandton så har du en stor lejonpark som kan värd att offra några timmar på.
 
För den historiskt intresserade finns det massvis kring Boerkriget etc att titta på,
Naturen och djurlivet i parkerna, men stan nej undvik!

go tur
 
Det bästa med Jo-burg är väl att man kan åka därifrån? ;)

Även jag rekommenderar krugerparken. Varit där en gång och blev väldigt imponerad. Kan tänka mig att åka dit någon gång till men då att ta en guidad vandringstur med övernattning. Det tror jag är väldigt häftigt, även om man kanske inte får se lika många stora djur som om man sitter i bil.

Gillar man att dyka så finns det gott om dykvatten i närheten, vad jag hört. Själv har jag bara dykt i Mozambique (Tofu), bättre dyk än så får jag nog inte uppleva. Ett av dyken så blev vi under en hyffsad lång tid betraktade av knölvalar under säkerhetsstoppet.
TIll Moz. kommer man enkelt med flyg from Jo-burg. Kostar inte så värst mycket.


Kan tillägga att Jo-burg på sina ställen är precis så farligt som ryktena säger.


Jag struntar fullständigt i att tråden är elva år gammal. Finns säkert någon som hamnar här i framtiden.
 

Logga in

Tips!