• Vi har ju bytt forum och det finns säkert en del att förbättra. Har du problem? Titta först i forumet Felrapporter om felet redan är känt. Om inte så kan du starta en ny tråd där. Har du förslag på förbättringar eller andra synpunkter så passar ett inlägg i Funktionsförslag bättre.

Isen runt Kållandsö - Vänern?

Jag undrar om någon har koll på isen runt Kållandsö i Vänern, dvs Kinneviken - skärgården runt Kållandsö - Området ner mot Hindens rev. Har kollat rapporter och obsar på skridsko.net men de är någon vecka gamla och enligt uppgift har det snöat en del i områdena söder om Vänern.

Om ni inte vill lägga informationen öppen tar jag gärna emot meddelanden med Utsidans PM-funktion.
 
Isen runt Kållandsö - Vänern!

Det visade sig att det ligger väl bärig is på bukten utanför Svalnäs och söderut så långt man kan se. Isen var i lördags täckt med några cm styrande snö och med varierande ytjämnhet under snön. Tidvis ganska trögåkt men en fin dag ändå. Öppet vatten vid själva Hindens rev och utåt.
 
Kinneviken är tjock nu, men ligger en del snö. Isen är bruten in mot lidköping. Men håller du dig någorlunda till "kanterna" så är det inget problem. Källby ö är värd ett besök.

Källby ö:


Lidköping i bakgrunden:
 
Tack för tipset, men nu är jag tyvärr hemma i Närke igen. Det var en helgutflykt till Lidköping som föranledde trådstarten

Ser för övrigt på SMHI:s iskarta att det sedan helgen har lagt sig nyis på stora områden av Vänern... kunde bli fantastiska isar. Tyvärr tror jag att det av nyisen som inte blåser bort i det kommande ovädret nu på onsdag-torsdag kommer att vara illa snötäckt till helgen. Fast det kanske mojnar och lägger sig nyis igen då - hoppas kan man alltid!