• Vi har ju bytt forum och det finns säkert en del att förbättra. Har du problem? Titta först i forumet Felrapporter om felet redan är känt. Om inte så kan du starta en ny tråd där. Har du förslag på förbättringar eller andra synpunkter så passar ett inlägg i Funktionsförslag bättre.

Iphone kompatibel kamera för vandring

Hej, finns säkert otaliga trådar men är ute efter en nätt kamera för vandring (och för vardagen). Har kikat lite på t.ex. Olympus Tough som verkar ha de flesta egenskaper man är ute efter - det jag dock gärna vill ha är att den ska vara kompatibel (wi-fi, Bluetooth?) med t.ex. Iphone för att snabbt kunna skicka över en bild.

Jag vill gärna att den ska vara hyffsat stryktålig, vattentät och köldsäker för att kunna hantera time lapse etc på kvällarna under t.ex. vandring.

Har ni några bra uppslag?

/Chris
 
Är inte uppdaterad på modellerna nu, men jag köpte en olympus tough för kanske 8 år sedan.

Samma specifikationer som t.ex. Canons motsvarighet, men billigare.
Byggkvaliteten var helt suverän, men sen slutade lovsången.

Autofokusen funkade väl i dagsljus, om man hade tid att vänta. Brusigare bilder hade jag sällan skådat.
Mest troligt hade de lagt mycket pengar på att bygga ett bra hus, men sedan snålat in på sensor och mjukvara.

Det var som sagt många år sedan. Kanske har de ryckt upp sig.
Läs recensioner från kompetenta källor innan köpet. Det är mitt tips.
 
Nu kollade jag bara specen på Olympus TG-6, men den har Wi-Fi och kan kommunicera till mobiler mm med appen Olympus OI Share som finns både till iOS och Android.
 
Har en Olympus TG-5, den har WiFi och appar för Android och IOS. Kör själv Android. Det funkar bra. Bild och bygg kvalité är helt ok. Blir spännande att se hur den klarar första vintern. Som andra sa tidigare, så är batteriet den svaga punkten när det gäller kylan.
 

Logga in

Tips!