Hur montera rensnål och munstycke i Optimus Explorer?

Finns det några bra tips om hur man monterar munstycke och rensnål på bästa sätt i en brännare på en Optimus Explorer...?

Upptäckte nu till min stora förvåning att jag aldrig gjort det tidigare. Man ska ju få både munstycke och rensnål på plats utan att skada nålen, och dessutom ska nålen kuggas in rätt så den inte bottnar vid avstängning men inte heller ligger för högt i driftläge. Brännaren är väl samma som på flera andra kök, Cobra kallas den visst.
 
Hittade just uppgifter om att man gängar ut justeringen tre till fem "klick", allra oftast fyra. Alltså att man med rensnålen stående löst i rätt läge (här kan man alltså hålla nålen med t.ex. tändsticka, suddet på en blyertspenna eller med pincett) skruvar ut justeringen från åtdraget läge så nålen hoppar till på kuggarna fyra gånger, innan man skruvar in justeringen igen och då drar ner rensnålen. Man kontrollerar givetvis efteråt att rensnålen inte bottnar innan ventilen kan stängas av - rensnålen skall gå att röra lite på med ventilen åtdragen.

edit: Hittade nu också en inscannad bruksanvisning på: http://luontola.com/luontola/retkeily/keittimet.htm
Där finns info om att man vrider ett knappt halvt varv, fyra-fem snäpp.
 
Senast ändrad:

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.