• Vi har ju bytt forum och det finns säkert en del att förbättra. Har du problem? Titta först i forumet Felrapporter om felet redan är känt. Om inte så kan du starta en ny tråd där. Har du förslag på förbättringar eller andra synpunkter så passar ett inlägg i Funktionsförslag bättre.

Forsar och Strömmar i Västra Götaland

Hej kära medlemmar
Jag älskar naturen vid forsar och strömmar. Har dock svårt att hitta dessa runt Göteborg. Behöver tips om ställen/vattendrag runt Göteborg och Västra Götaland.
 
Tjena. Kom att tänka på Höljerudsforsen (tror den heter så) i Billingsfors. Återkommer med rätt namn annars om ingen annan gör det. Den är väl tämligen ensam i sitt slag här nere. Lite lugnare strömmande vatten i Stenebyälven samt delar av Flottarleden. Ska du paddla eller fiska eller kanske bara vandra? Det lilla vandringsområdet runt Steneby kyrka är jättefint. Baltak i närheten av Hökensås är bra strömmande också. Många flugfiskare att trängas med!
 
Tänkte framförallt paddla lite samt bara sitta vid strömmen och fika och lyssna på bruset...

Vid paddling är det härligt om det är lite längre forsande sträckor.
 
Rolfsån

Du kan ju prova Rolfsån, söder om Kungsbacka.
Hjälmforsen är naturskyddad så där får man inte paddla.
Men sedan finns det fyra småforsar till och det är ganska bra fart på vattnet där emellan
Lördag den 17 augusti går Kungsbacka River, en trevlig tävling, framför allt för canadensar-paddlare.

Svante
 
Säveån mellan Floda och Lerum har en del fina forssträckor, tror dock att det är paddlingsförbud där åtminstone vissa tider på året. Ett tips är att ta pendeltåget mot Alingsås, gå av i Floda och vandra nedströms till Stenkullen eller Floda för att ta pendeln tillbaka till Gbg.
 
Forspaddling i Södra Sverige

Boken Forspaddling i Södra Sverige som Michael Gullvert och några andra har tagit fram är en god hjälp. Där finns alla forssträckor i området.

Med vänlig hälsning
Leif Aterra.se