• Vi har ju bytt forum och det finns säkert en del att förbättra. Har du problem? Titta först i forumet Felrapporter om felet redan är känt. Om inte så kan du starta en ny tråd där. Har du förslag på förbättringar eller andra synpunkter så passar ett inlägg i Funktionsförslag bättre.

För att driva all denhär nya elektroniken

Spelare, GPS, kameror, diktafoner och nu läsplattor samt för de som vill redigera sina bilder på plats laptopdatorer krävs kräm, så även till ficklamporna som lyser vackert i nattmörkret.
Hitintills har de flesta av oss varit i klorna på accumululatorer samt en och annan mer eller mindre skrymmande och dyrbar solpanel.

Nu har thermoelektriska laddare i funktionella modeller börjat finnas för konsumentsegmentet.
Varsågoda är är en källa , fler kan ni säkert hitta på nätet.

http://www.tegpower.com/products.html
 
Inga jättesiffror tyvärr. För oss/de som använder naturliga bränslen på plats så är det kanske aktuellt, annars får man ju bära med en massa bränsle istället. Undrar hur verkningsgraden är. Spännande möjligheter. Mycket meck för skogsliv.
 
Fördelen skulle väl vara om bränsle att bränna väger mindre i förhållande till energimängden. Men då kommer ju verkningsgraden in och den lär inte vara nån höjdare.

Det får nog vara bränsleceller om det ska vara vettig verkningsgrad på omvandlingen.

Men det är klart att har man en massa "spillvärme" så kan det kanske vara vettigt.
 

Liknande trådar