FDA varna för torkat kött till husdjur

Amerikanska FDA varnar husdjursägare för torkade matprodukter, främst jerky (kött), som de senaste åren dödat åtminstone 580 djur.

Det konstiga är ju att man trots intensiv forskning inte funnit orsaken, därför finns det väl också en teoretisk risk att även torkad mat till människor skulle kunna vara hälsovådlig. Även om det kanske inte till att börja med kanske är de bästa råvarorna som används för djurfodertillverkning!

http://www.fda.gov/ForConsumers/ConsumerUpdates/ucm371413.htm
http://www.fda.gov/AnimalVeterinary/SafetyHealth/ProductSafetyInformation/ucm319463.htm
 
Någon annanstans läste jag att djurfodret kom från Kina, och det säger nog allt.



Oavsett vilket land det kommer från så är det principiellt viktigt att förstå vad som är problemet, vi har sett många "matskandaler" även utanför Kina. Det är inte så enkelt att man bara kan bojkotta allt som kommer från Kina, dessutom är jag inte säker på att de är tvungna att ange ursprungsland på djurfoder!
 
Tyskland

Själv kör jag bara med tyskt, absolut inte kinesiskt heller inte svenskt hundfoder. Där är det bra ordning och reda på produkterna och de innehåller mest kött, inte en massa spannmål som svenkst hundfoder. Det känns som Doggy och andra har fokus på att kränga böndernas spannmål.... Och kineserna tycksninte ha varken etik, moral eller sunt förnuft , där tycks ju allt och lite till kunna hända. När det gäller mat till människor finns bara ett sätt, köp KRAVMärkt, inte för att få ekologisk utan för att få mat utan en massa tillsatt skit
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.