Canyoneering

Hallå
Sverige har ju inga canyons och heller ingen direkt mötesplats för utövare, så lägger denna tråd i grottkrypningsforumet istället då det ändå finns likheter mellan aktiviteterna. :) Har hittills endast hängt på amerikanska canyoneeringforum men det borde ju finnas en och annan från hemmaplanen som har erfarenheter av canyoneering/canyoning?

Min fråga är om det finns några här på forumet som håller på med canyoneering/canyoning? Jag eftersöket lite recensioner, tips och erfarenheter av bra canyons i Utah/USA. :)

take care
 
Canyoning

Jag har en del erfarenhet! Har kört canyoning sedan 2004 på bland annat Korsika, i Italien flertalet gånger och nu senast i Nice i höstas. Det är fantastiskt! Tyvärr rätt okänt i Sverige. Vet inte om det räknas som reklam, men det finns numera en väldigt bra guidebok på engelska (de flesta är annars på italienska eller franska): http://www.facebook.com/CanyoningInTheAlps
 
Jag har velat forcera Corbels Canyon i Nordnorge. Den är liten men det finns gott om kul krypning i området också. Grottorna är slitna men besöksvärda. Om någon hänger på kan jag tänka mig en vecka där. :)
 

Logga in

Tips!