Byta toe bail till annat märke

Har ett par grivel air tech med cramp-o-matic-system som jag använder till skidalpinism (tyvärr inte blivit särskilt mycket använda på grund av korsbandsskada). Hur som helst skaffade jag mig inför denna säsong ett par lättpjäxor, pga fotutseende fick det bli ett par utan frontläpp, dvs jag kan inte använda grivels cramp-o-matic till dem. Jag har dock ett par cassinjärn jag isklättrar med som kom med både "automatisk" och "klassisk" toe bail.

Vad tror ni om att använda den toe bailen även till grivel-järnen? "Ståltrådarna" har en öppning som är betydligt "bredare" än grivels egna, de är lättare att få i/ur och det är inte jättemycket marginal innan de glider ur järnen när de är på plats (se första två bilderna).

När jag drar allt på plats ordentligt så känns det som att det sitter bra (se tre sista bilderna) - jag kan inte få nånting att röra sig när jag rycker och drar i saker hemma i vardagsrummet - men kommer det hålla för riktigt användande? Vad tror ni?
 

Bilagor

Om det finns intresse av det här i framtiden kan jag meddela att det inte fungerar. Provade på en enkel och kort passage med alpinklättring idag och på den lilla snutten jag gjorde så hoppade båda toe-bailsen ur flera gånger. Upptäckte dock att grivel numera tillverkar egna byglar för användning på samma sätt, så har beställt ett par såna!
 

Logga in

Tips!