Bergans?

Har en Bergans Telemark (Ryggsäck). Har haft den i 2-3 år och är helnöjd med den. De kontakter jag haft med Bergans har bara varit positiva.
 
Bergans ryggsäckar är väl närmast nationalikoner i Norge, och det med rätta. Bra grejor utan krimskrams. Hur deras övriga sortiment är vet jag inte men sannolikt håller det hög kvalitet, helt i paritet med Norröna eller varför inte svenska Haglöfs etc.

/ G
 
Som sagt, deras ryggsäckar är av toppklass.

Till exempel kallas alla stora ryggor i brittiska försvaret för "bergen" eller "bergan". Det kommer sig av att Bergans säckar tidigt började användas av expeditionier och militärer och därför blev synonymt med "stor, fältmässigt ryggsäck".

I Sverige verkar Norröna ha bättre anseende, men många norrmän anser att Bergans gör bättre ryggor.
(I Norge har Norröna ungefär samma position som Haglöfs i Sverige - ett gnällobjekt med stor marknadsandel :) )
 
Joda, det er nok riktig det, at Begans sekker og anorakker har värt litt av et nasjonalikon i Norge.

Bergans har nylig värt i gjennom samme transformasjon som Haglöfs, og har gått fra å väre en litt "traust" produsent til å komme med en hel de nye innovative produkter.

Sekkene er som sagt blant verdens beste, og har hele tiden värt kjerneområdet. Teltene har jeg ingen erfaring med, utover at prisen er lav i forhold til konkurrentene. Telttilverkningen lå nede i noen år, og er nå gjenopptatt. Det er mulig at prisene er noe lavere som en strategi for å komme inn i forhandlernettverket samt få markedsandeler.

Det nye, spennede hos Bergans er bekledningen. Der har de kommet med nye produktlinjer som har blitt meget populäre i Norge. Blant annet er jakken "Anatomic" Turistforeningens (www.dnt.no) offisielle medlemsjakke, og selges til redusert pris for medlemmer.

Generelt har Bergans en lavere eller vesentlig lavere pris enn sine direkte konkurrenter. Men web siden må jo väre noe av det sämste.....
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.