atlas.. -försent ute?

A'hoy!

Tänker köpa en berghaus cyklop, helst en atlas.. dock verkar det ju inte vara helt lätt att få tag på dessa längre.. jag har hittat den här siten;
http://www.norwich-camping.co.uk/product_details/Berghaus_Atlas/3773.html
På sidan finns står inget om frakt till sverige, har mailat men ännu inte fått svar..
Finns det några generella tips vad gäller att handla från (mindre) utländska affärer..? Kan man överhuvudtaget lita på dem? om man blir lurad på pengarna av en brittisk webshop känns det som att man är i en ganska dålig position att få tillbaka dem.. :p

på tyska ebay finns dessa säckar kvar;
http://cgi.ebay.com/Berghaus-Rucksa...ageNameZWD1VQQcmdZViewItem?_trksid=p1638.m118
Någon erfarenhet av detta? kan man vara säker på att det är autentiska säckar?
Är det någon som känner till någon annan tysk webshop där atlas fortfarande säljs? har fått för mig att mycket friluftsgrejer köps från tyskland..

Alla synpunkter åsikter tips förslag o tankar mottages gladeligen! :)

ha en bra dag!
alfred
 
om man blir lurad på pengarna av en brittisk webshop känns det som att man är i en ganska dålig position att få tillbaka dem.. :p
Det är inte alls så säkert. En kompis till mig beställde ett fiskespö från UK som aldrig dök upp. Företaget hävdade att paketet stulits på vägen och att han ej hade krävt försäkring och därmed skulle få stå för kostnaden. Ett samtal till konsument europa som kontaktade företaget och han hade pengarna tillbaka.
http://www.konsumenteuropa.se/

Så visst kan du hävda din konsumenträtt nom EU.
 
Utländska (mindre) affäret är knappast en enhetlig grupp och det är därför svårt att ge några generella råd om hur tillförlitliga de är. Jag har själv handlat en hel del av min friluftsutrustning från mindre web-butiker i UK och USA. Det har aldrig varit några problem ... men det säger i och för sig inget om var och när det skulle kunna vara strul.

Din första länk går till Norwich Camping & Leisure. Den ligger utmed vägen västerut mellan Norwich och Great Yarmouth (har åkt förbi några gånger). Det är framför allt en (ganska stor) affär för trädgård och camping = lågsäsong = färre anställda = svårare att få svar på mail. Jag skulle rekommendera dig att ringa istället ... det brukar ofta vara både snabbare och enklare med följdfrågor etc.
Att de inte har någon info och frakt till Sverige är inte överraskande för den affären. De har förmodligen inte mycket order utanför landet, om ens några. Det behöver inte innebära att de inte kan skicka till Sverige. Själv köpte jag min Berghaus Atlas via nätet från en mindre butik i England där jag senare såg att de på hemsidan hade skrivit att de inte skickade order utomlands. När jag ringde och frågade (ovetande om ovanståden) så var det inga problem ... och säcken kom med DHL ett tre dagar senare.

En Atlas för 99 £ med dagens relativt låga pund-kurs låter väldigt trevligt.
 
Din första länk går till Norwich Camping & Leisure. Den ligger utmed vägen västerut mellan Norwich och Great Yarmouth (har åkt förbi några gånger). Det är framför allt en (ganska stor) affär för trädgård och camping = lågsäsong = färre anställda = svårare att få svar på mail.
Efter att först ha kollat konumenteuropa (som jag inte kände till innan -tackar så mkt för den crisscross!) så finns Norwich med där, och verkar ganska säkert.. tyvärr så har jag fått svar från dem, och de skickar inget overseas. :(

"Själv köpte jag min Berghaus Atlas via nätet från en mindre butik i England där jag senare såg att de på hemsidan hade skrivit att de inte skickade order utomlands. När jag ringde och frågade (ovetande om ovanståden) så var det inga problem"
härligt! trist bara att väskan inte tillverkas längre.. det skulle gjort det hela mkt enklare för mig :p

"En Atlas för 99 £ med dagens relativt låga pund-kurs låter väldigt trevligt."
-Precis!!

"Så visst kan du hävda din konsumenträtt nom EU."
Plötsligt känns tyska ebay lite mer tilltalande.. har aldrig handlat från ebay, några tankar om detta?
 
Du har inga "konsumenträttigheter" om du handlar av en annan konsument vilket väl är sannolikt när det är eBay, bortsett från att du inte har rättigheterna per se kan du inte heller få hjälp av Konsument Europa eller annan myndighet om du hamnar i tvist med en annan konsument, d v s privatperson.

Såg just att det var en butik som sålde på eBay, så glöm ovanstående... Men, jag skulle inte fästa alltför mycket tilltro till Konsument Europa i alla fall, att butiken i ovannämnda fall efterkom deras uppmaning visar väl bara att det i grund och botten antagligen var en ganska seriös butik, en oseriös lär inte bli skrämd av Konsument Europa som är en tämligen tandlös organisation.
 
! trist bara att väskan inte tillverkas längre.. det skulle gjort det hela mkt enklare för mig :p
Det finns fortfarande Atlas kvar på några web-shoppar ... och till ungefär samma pris som e-bay-alternativet (Gear-zone är billigast men jag är osäker på om de skickar utomlands. Har bara använt dem i UK). Här några. Åtminstone en av dem skickar utan problem till andra länder.

http://wildmansworld.biz/product_info.php/language/en/info/p47_Berghaus-Atlas.html

http://www.recon-company.com/Berghaus_Atlas_Oliv_100_Liter_Gr.IV-4412-773-d.html

http://www.gear-zone.co.uk/eshop/Berghaus-Atlas---AW05.html
 
Det finns fortfarande Atlas kvar på några web-shoppar ... och till ungefär samma pris som e-bay-alternativet (Gear-zone är billigast men jag är osäker på om de skickar utomlands. Har bara använt dem i UK). Här några. Åtminstone en av dem skickar utan problem till andra länder.

http://wildmansworld.biz/product_info.php/language/en/info/p47_Berghaus-Atlas.html

http://www.recon-company.com/Berghaus_Atlas_Oliv_100_Liter_Gr.IV-4412-773-d.html

http://www.gear-zone.co.uk/eshop/Berghaus-Atlas---AW05.html
recon och wildmansworld har jag missat, gear-zone tycks dock inte ha säcken inne; sidan verkar bara gå att nås genom sökmotor, inte från deras startsida.. samma sak tycks gälla wildmansworld, men recon-company har den definitivt! (och dom skickar helt klart till addresser utanför UK.) Tackar så mkt!

Vad gäller konsumenteuropa så har jag alltså ingen uppfattning om vad de verkligen kan göra, men de har iallafall en databas med registrerade handlare.. där recon-company finns med (med en hel uppsättning 'trust marks'). vilket känns betryggande

när jag kollar runt lite nu ser jag att vulcanen inte är alls så dyr som jag trodde.. den kostar från £110..
http://www.theoutdoorshop.com/Outdoor/ProductDetails.aspx?language=en-GB&product=17438


Vilket gör mig lite osäker på om det är värt £100 extra för atlasen :(
LIte virrig är jag allt.

Ska se vilken jag bestämmer mig för, hör av mig när jag fått säcken!
Tack så mkt för all hjälp
 

Liknande trådar

Logga in

Tips!