• Vi har ju bytt forum och det finns säkert en del att förbättra. Har du problem? Titta först i forumet Felrapporter om felet redan är känt. Om inte så kan du starta en ny tråd där. Har du förslag på förbättringar eller andra synpunkter så passar ett inlägg i Funktionsförslag bättre.
  • Tycker du det behövs ett forum för din region, klubb eller dylikt? Om du är intresserad att vara värd i ett sådant forum, kontakta oss med ditt förslag.

Åreälven???

Var innne på Googlemaps för en liten stund sedan och upptäckte att ett vattendrag som rinner från Sylarna norrut, sedan rinner österut och rinner samman med Handölans innlopp i Ånnsjön, kallas Åreälven? Vad jag vet har detta vattendrag alltid hetat Enan och har haft det namnet de senaste 500 åren? Vad ligger bakom detta namnbyte?
 
Google Maps kartor över Sverige har blivit mycket sämre de senaste åren. Läns- och kommungränser har blivit uppåt väggarna tokiga (ser ut som om de har blivit digitaliserade från någon översiktskarta med väldigt dålig skala), strandlinjer har blivit mycket fulare och oexaktare samt många vattendrag (även stora) har fallit bort helt. Särskilt tydligt blir det om man kollar kartan längs med riksgränsen mot Norge då kartan är mycket exaktare i vårt grannland. Föga förvånande om det har blivit fler fel bland vattendragsnamnen också. Antagligen har de börjat att köpa in kartdata från någon annan källa med betydligt sämre kvalitet...