Alpine Trekker

Hej! Är lite novis i ämnet men behöver utrustning för att ta mig fram på flacken, upp och nerför berg i varierande före i ett par veckor. Eftersom jag känner mig säkrast i min slalomutrustning funderar jag på att skaffa Alpine Trekkers till min slalomutrustning. Tänkte höra om någon har erfarenhet av sådana och kanske vet var man kan få tag i dem i södra sverige?

http://www.bcaccess.com/bca_products/alpine_trekker.php

Tänkte också höra mig för om åkning vid kebenekaise runt kristihimmelsfärd? Även om stationen är stängd, kan man tura och tälta eller är det helt dött däruppe fram till sommaren?
 
Har ett par Alpine Trekkers som jag är nöjd med. Har även erfarenhet av randonnébindningar även om jag inte själv äger några.

Fördelen gentemot riktiga randonnébindningar är att du sparar grymma pengar jämfört med att byta bindning. En annan fördel, om du kör extremt hårt på nedvägen, är att dina vanliga alpinbindningar är snäppet stabilare än randonnébindningar.

Nackdelen är att det är krångligare att hantera Trekkers (måste packas upp/ner i ryggsäck). De är dessutom mycket rangligare, högre och vingligare än randonnébindningar, vilket kan vara besvärligt i brant eller knixig terräng.

Sammanfattningsvis rekommenderar jag Trekkers om du vill prova på toppturer för en 'billig' penning, eller om du större delen av tiden åker i pist eller pistnära/liftåtkomlig offpist.

Köpte mina på http://www.globetrotter.de avsevärt billigare än i svensk butik, ca 140 EUR,

http://www.globetrotter.de/de/shop/detail.php?mod_nr=kb_75601>ID=ba283c05fece105e54b268af1b3f0551

Lycka till!
 
Jorå, jag har använt både dom och Trekkers en hel del. Bägge funkar bra. Nackdelen med Secura-Fixen (i förhållande till Trekkersen) är att längdjusteringen inte är helt stabil, de kan tryckas ihop av bindningen och därmed falla ur den. Den justeringsskruv som man använder för längdjusteringen är svår att strama åt tillräckligt hårt. Dessutom har de bara ett läge på hälhöjningen (Trekkersen har två). Men plasten på Secura-Fixen verkar vara lite hållbarare, mina Trekkers har upprepade gånger gått sönder när jag har använt dom på kalla dagar (under -10 grader).

Hoppas det gjorde dig klokare!
Micke
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.