Alpine trekker mot Diamir

Hej.
Undrar bara om man ska satsa fullt ut och köpa Diamirbindningen istället för insticksbindningen, Alpine Trekker från Backcountry Access?
Duger verkligen Diamir-bindningen till att åka med i och utanför pisten? Eller är det därför bättre att använda Alpine Trekker om man vill göra kortare vandringar utanför det vanliga liftsystemet?
Någon som har erfarenhet av Alpine Trekker?
 
tungt

Jag vet inte om "alpine trekker" är en sån där pryl du sätter i din vanliga bindning- om så är fallet så skulle jag nog satsa på en diamir bindning och ligga lågt m hoppandet. den där isticksvarianten gör att din utrustning blir riktigt tung! inte så kul när man försöker hänga på polarna m lätta telisgrejer... det är ju iofs bättre än att inte ha ngt alls.

ett alternativ är att sätta ett par diamir på ett par gamla lagg (går att hitta 98-års modeller riktigt billigt och folk åkte faktiskt riktigt bra på den tiden också). eftersom du är ute och hikar så är sannolikheten att hitta puder överhängande (ffa om du tagit dig ner till alperna) och som alla? vet så handlar inte puderåkning så mkt om skärning/visst flex osv utan mer om att kunna stå rätt på skidorna. -> "gamla" skidor funkar bra. (och då behöver du dessutom inte vara orolig när du tar dina vanliga lagg m dig ut i snowboardlandet)
 
Svårt val!

Om du endast vill köpa en utrustning gör du klokt i att köpa ett par schysta friåknings- alt pistskidor med en vanlig bindning som håller för tuffare åkning än Fritschis diamir bindning. Vill du sedan ta dig utanför liftsystemet går det bra med en Alpine trekker(äger själv en sådan bindnig). Glöm dock inte bort att detta blir tungt att gå med under långa turer.

Har du däremot möjlighet att både äga ett par " vanliga " skidor och ett par lämpade för skidbestigning, är det ett naturligt val att sätta på en diamir bindning på en sådan skida. Fortfarande är vanliga slalompjäxor alltför tunga att gå i och du kanske skulle behöva en alpin turpjäxa för dina toppturer. Dessa görs bl.a av Scarpa och Nordica.
 
Angående Alpine Trekker och även Securafix insatsbindning.
En i och för sig hyfsat fungerande pryl.
Men har du inte nog tung ryggsäck utan att fylla på med ännu en onödiga prylar. Dessutom blir skidorna väldigt tunga. Först en alpinbindning som i sig är mycket tyngre än Diamir och på det ytterligare tyngd
Satsa på ett par Diamir så blir du nöjd.
Varför skulle så många bergsguider använda Diamir
om det inte var den optimala lösningen.
gunnar
 
Diamir Freeride

Fritchi kommer med en Diamir Freeride bindning till nästa år. Den kommer vara exakt som den vanliga men kraftigare och därav lite tyngre oxå! (ca 500g mer)
Kan kanske vara något!
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.