• Vi har ju bytt forum och det finns säkert en del att förbättra. Har du problem? Titta först i forumet Felrapporter om felet redan är känt. Om inte så kan du starta en ny tråd där. Har du förslag på förbättringar eller andra synpunkter så passar ett inlägg i Funktionsförslag bättre.

Är dom helt fel??? Längden..

Tjena
Köpte idag ett par långfärdsskridskor som är 45cm långa (på rea, inpulsköp..) och har själv #45 på mina pjäxor.

Läste på lite när jag kom hem och inser väl att 50cm hade varit bättre.

Är det helt åt h-vete att åka omkring på dessa 45cms skenor för mig?

Dom ligger nya i förpackningen ännu, så med lite tur kanske jag får lämna tillbaka dem. Tyvärr så hade dom inga andra längder kvar vad jag kunde se..

Så, ska behålla dem eller är risken att det blir svårt att åka?? har ingen som helst erfarenhet av långfärdsskridskor..
 
"En skena till en kvinnlig åkare är 44,4 cm. En lagom herre åker på 50, en starkare sådan på 55 cm. De längre skenorna skulle vara 60-65 cm."

Ur boken På långfärdsskridskor av Aourell & Zachrisson från 2000. Resonemanget är en parentes i kapitlet om Harald Almgren där de diskuterar hur tungt det är att åka på längre skenor men jag har ingen aning om vad som gäller nuförtiden. Det finns säkert någon tekniknörd här som vet bättre! ;)
 
Vilken modell?

Vilken bindning?

Generellt är skorna och hur de sitter på dina fötter och hur skenan sitter i förhållande till foten och hur du klarar balansen betydligt viktigare än skenlängden.

Och åkytans längd är viktigare än skenans totala längd.

Thure
 
Enligt tillverkaren rekommenderas 48 cm från skostorlek 44.

Eventuellt hamnar din tyngdpunkten lite långt bak på skridskon. Finns de som trivs med korta skridskor, men jag skulle hålla mig till tillverkarens rekommendation.
 
Arneris synpunkt är vettig. Förmodligen enkelt att borra hål och flytta fram bindningen vilket borde förbättra åkegenskaperna dvs ge en något kursstabilare skridsko.

Thure