älg simmar till danmark

Har någon här en vettig förklaring varför ett par älgar för någon månad sedan försökte simma till danmark? Kan det bero på bärförmågan i skogen, att arten vill utbreda sig, den täta trafiken eller ville de helt enkelt bara ta en semester :) vad tror ni om detta??
 
Det har ju hänt förut, för något år sedan var det en som kom över till Sjælland men som till sist blev påkörd där. Det har också sprungit älgar in på Knutpunkten i Helsingborg (färjeläget till Helsingør), men det skjöts (illegal utvandrare). Även i Ssandskogen utanför Ystad har det funnits älgar som get sig ut i havet. Det är väl inget konstigt för en älg att simma över en sjö, och de kan ju inte veta hur långt det är till Polen.
 
Det är ganska vanligt att älgar försöker simma över till den danska sidan. De vintrar det har varit is på sundet har de även försökt ta sej över på den. Varför har jag inte en aning om. Men det är väl så att gräset alltid är grönare på andra sidan.
Någon skojade om bron, men har för mej att en älg en gång för ett tag sen gjorde ett försök även där.

/g
 
Ojojoj, bäst att varsko Pia Kjarsgaard. Hon och hennes parti kan ju lagstifta om den farliga främlingen, och ta hand om integrationen. Hur ska det gå om han/hon hittar en dansk älgpartner? Blir det obligatorisk kurs i danska?
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.