[document-push]

www.börjadyka.nu

Siten är en lättförståelig guide för nyfikna nybörjare som vill upptäcka livet under vattenytan. Den innehåller även en enkel sökfunktion för att hitta till sitt närmaste dykcenter, var man än bor i hela Sverige.

Siten www.börjadyka.nu är framtagen av Sveriges dykbransch för att flera ska få möjlighet att uppleva undervattensvärlden, i synnerhet svenska och nordiska dykvatten.
Att dyka är som att sväva fritt, precis som i rymden, och det finns mycket att titta på under ytan. Utmed Sveriges långa kust och i våra sjöar finns ett unikt djurliv, växter, välbevarade vrak och annorlunda upplevelser.
Dykning är ett äventyr men också en avkopplande fritidssysselsättning. Och eftersom man alltid bör vara minst två personer som dyker ihop är det också en social sport eller hobby. De flesta dyker tillsammans med sina vänner och familjen.

Hur man går tillväga för att börja dyka finner man på börjadyka.nu. På siten hittar men en steg för steg-beskrivning hur det går till att ta dykcertifikat. En intensivkurs under sommaren behöver inte ta mer än en vecka.
På siten finns en sida med en Sverigekarta där man kan klicka sig fram till närmaste dykcenter där man kan få svar på alla sina frågor, göra ett provdyk och skriva in sig på en utbildning.

Dykning förknippas ofta med tropiska vatten och utländska semesterorter. Men många turister som tagit certifikat söker sig inte automatiskt till klubbar, köper utrustning eller vidareutbildar sig när de väl är hemma igen.
- Vi vill föryngra målgruppen, få fler att börja dyka och sedan vidareutbilda sig, De nordiska länderna kan erbjuda fantastisk dykning med fascinerande upplevelser. Om man vill förkovra sig finns outtömliga möjligheter, som bland annat undervattensfotografering och vrakdykning, säger Olle Olsson på utbildningsorganisationen PADI.

Varje år certifieras ca 20.000 nordbor utomlands. I Sverige certifieras ca 10.000 personer / år. Att gå en vanlig dykkurs och ta certifikat i Sverige kostar från ca 3.000 kr

Till sajten

 

Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.