[document-push]

Vandringsböcker

Vandra på Kanarieöarna

kanarieoar

Upplev Kanarieöarna på ett helt nytt sätt! När man tänker på natursköna områden lämpliga för vandring är kanske inte Kanarieöarna det första man tänker på, men dessa så vanliga svenska turistmål har stora områden med vild och vacker natur, mycket lämpliga för avkopplande vandringsturer. Att det ofta både är lätt och billigt att ta sig dit gör ju inte det hela sämre!

Vandra på Kanarieöarna innehåller ca 50 beskrivningar av vandringsturer på någon timme upp till heldagsturer, på Gran Canaria, Lanzarote, Fuerteventura, La Gomera och Teneriffa, tillsammans med författarnas trevliga berättelser och mängder av färgfoton. Dessutom ger författarna generella råd och tips om t ex transport till och från start- och slutpunkt, hyra av bil, utrustning och val av karta.

Boken är skriven av det norska paret Anita och Birger Løvland och de har gått alla turer själva, minst en gång!

Vandra på Madeira

madeira

Madeira har mycket att erbjuda vandrare. I den här boken beskriver Anita och Birger Løvland 50 turer i ett varierat landskap.

Här finns allt från spatserturer längs stranden till långa, krävande vandringar i bergen. Här finns levadaturer, som följer stigar eller vägar längs Madeiras många och långa bevattningskanaler, och turer som går längs kuststigar, gamla färdvägar och stigar mellan byarna vid havet och uppe i bergen. Det finns också möjlighet till korta och långa turer längs dal- och bergsstigar.

Boken innehåller även en liten ”vägbok” för den som vill uppleva Madeira med bil. Madeiras grannö Porto Santo har ett eget kapitel med fyra vandringsturer.

Författarna har själva provat ut samtliga turer och beskriver dem på ett mycket inspirerande och trevligt sätt.

Vandra på Azorerna

azorerna

Långt ute i Atlanten, mellan 1 500 och 2 100 km väster om Portugal, ligger nio vackra vulkaniska öar, Azorerna. De nio öarna har var sin särprägel och representerar därför nio olika upplevelser. På Azorerna finns bland annat Portugals högsta berg, kratersjöar, varma källor, orörd och vild natur, i skön förening med ett grönt och frodigt kulturlandskap.

Den här boken är en utmärkt reseguide för alla som åker till Azorerna. Boken har fokus på vandringsturer och andra upplevelser i naturen och landskapet, när man på egen hand tar sig runt på öarna.

Vandringsguiden beskriver var och en av de nio öarna och författarna själva, Anita och Birger Løvland, har provat varje tur minst en gång. Boken innehåller också mycket nyttig information för dig som vill upptäcka öarna med hyrbil.

 

Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.