Nyheter > Ullfrotté övergår till mulesing-fri ...

Ullfrotté övergår till mulesing-fri merinoull från Patagonien

Ullfrotté AB som tillverkar underställ i merinoull i Östersund under varumärket Woolpower, har högt ställda krav på kvalitet, miljö och etik. Då Australiens ull-leverantörer ännu inte kan garantera 100 procent mulesing-fri merinoull väljer de att nu styra inköpen av ull till Patagonien.

Ullfrotté i Östersund har högt ställda krav på både kvalitet, miljö och etik. Det komplexa problemet med mulesing
(ett ingrepp som utförs på merinofår i Australien för att förhindra flugangrepp) är känt och företaget har under lång tid sökt alternativa lösningar.

- Vi är väldigt illa berörda av mulesing, säger Ullfrottés vd Adam Brånby. Problemet är att vi tidigare inte kunnat hitta en ull som motsvarar våra högt ställda krav på bland annat kvalitet, etik och miljö. Men, mycket på grund av den senaste veckans debatt kring ämnet har våra underleverantörer agerat och vi kan nu styra våra inköp mot merinoull från Patagonien. Tack vare att vi har produktionen här i Sverige kan vi också snabbt agera.

Ullfrotté kommer nu med omedelbar verkan att styra över inköpen av fin merinoull till Patagonien med garantier på etisk djurhållning. Företagets övriga höga krav på kvalitet, miljö och etik kvarstår.

- Vi stänger inga dörrar för Australien. När Australiens ullindustri kan garantera 100 procent mulesing-fri merinoull med samma höga kvalitet som idag tar vi gärna upp diskussionen igen, säger Adam Brånby.

- Och vi framhåller att merinoull i alla avseenden är ett av de mest etiska och miljövänliga material som finns för textil tillverkning, inte minst ur ett kretsloppsperspektiv, säger Adam Brånby.
Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
» Visa även betygsättningar utan kommentar

 

Logga in