[document-push]

Två veckor kvar till WC-premiären?

Som det ser ut idag har Sölden öppet en sträcka på 300 meter för skidåkning, berättar svenska landslagets damchef Glenn Westerlund. Vi är förberedda för tävling och det kan ju hända mycket ännu med vädret.

Damlandslaget är på läger i Hintertux, Österrike.
-Vår plan är att avsluta det här lägret i Sölden, säger Glenn. Men kan vi inte träna under tävlingslika förhållanden åker vi någon annanstans där vi vet att vi kan få bra träning.
-Förutom att tjejerna i träningsgrupp 1 startar i Sölden, kommer vi har uttagning för de i träningsgrupp 2 och komplettera truppen. En förutsättning är att vi ser att tjejerna är i form och att de kan ha en möjlighet att kvala till andra åket, alltså placera sig bland de 30 främsta, fortsätter Glenn.
-Precis som tjejerna har vi haft tur med träningen under hösten. Det är få träningsdagar som försvunnit på grund av dåligt väder, säger Christopher Granberg,
herrchef. I Sölden får vi starta med två åkare, Fredde Nyberg har en plats och vem som får den andra beslutar vi efter en uttagningstävling vid nästa läger berättar Christopher.
Herrlaget har däremot inte planerat att åka till Sölden innan tävlingarna.
 

Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.