Nyheter > Produktnyheter

Produktnyheter

Nytt från Helly Hansen

Inför höst- och vintersäsongen 2020 lanserar Helly Hansen en teknik som både är hållbar vattentät och andas bra. Den nya tekniken kommer att finnas i klädkollektionerna ULLR och Odin som främst är framtagna för skidåkning.

LIFA®-teknik, är en lätt och vattenavstötande textil som utvecklats av Helly Hansen. LIFA INFINITY PROTM är helt vattentät och andas utan användning av kemikalier. Genom kombinationen LIFA INFINITYTM-membran med 100% LIFA® vattenavstötande väv, är LIFA INFINITY PROTM en banbrytande teknik för kläder som kräver extrem vattentäthet och andningsförmåga. Det vattenavvisande skyddet behöver aldrig repareras eller behandlas kemiskt vilket är bra ur miljösynpunkt.


Elevation Infinity Shell Jacket är en jacka i ULLR-kollektionen är designad för friluftsskidåkare. Jackan har bland annat en Life Pocket + TM som skyddar mobilbatteriet och håller telefonerna levande längre på turen. Huvan går att dra över hjälmen för bra vindskydd.

Odin Mountain Infinity Shell Jacket är en jacka för turskidåkaren. Jackan är gjord för att vara kompatibel med hjälm, ryggsäck och sele på turen.


Lättviktsjacka från Haglöfs med maxad isolering

Haglöfs V series Mimic Hood är fylld med den revolutionerade syntetiska fyllningen Mimic Platinum, som i sin tur innehåller super- materialet grafen, ett extremt tunt nät av enskilda kolatomer som värmer upp fyllningen snabbare och bevarar värmen längre.
Grafen har så extraordinära egenskaper att forskarna som upptäckte materialet tilldelades Nobelpriset år 2010.

Mimic Platinum är en blandning av Haglöfs egna syntetiska fyllning Mimic - känt för sina utmärkta isolerande egenskaper, även under fuktiga förhållanden - och super-materialet grafen, vilket resulterar i en utmärkt förmåga att leda och lagra värme.
Innertyget i V series Mimic Hood är tillverkat av GORE-TEX INFINIUMTM som ger bra andningsförmåga och minskad risk för kondens eftersom all fukt transporteras bort från kroppen. Yttermaterialet från Pertex® är mycket slitstarkt och är bara 7 denier tjockt. 


Trail Runner Free - ny pannlampa från Silva

Den här serien pannlampor är designade för löpning och bygger på en helt ny teknologi där alla kablar har vävts in i pannbandet. Trail Runner Free-serien har uppmärksammats med det prestigefyllda priset ”ISPO 2020 Industry Award” för dess komfort och nytänkande teknologi.

Det finns många pannlampor på marknaden idag utan vare sig sladdar eller strömkablar. Men detta har ofta inneburit att batteriet är integrerat i pannlampan vilket resulterar i ojämn viktfördelning på huvudet och ej optimal komfort. Med Free Technology™ har alla kablar och sladdar vävts in i pannbandet vilket möjliggör perfekt viktdistribution med pannlampan fram på huvudet och batteriet bak på huvudet. Detta utan störande sladdar mellan pannlampa och batteri.

Logga in

Tips!