Artiklar > Outside # 2, 2004

Outside # 2, 2004

Av: outside

Outside # 2, 2004

Här är innehålet för sommarens bästa läsning – Sveriges nya äventyrstidning!

outside_2
REPORTAGE
Destinationer sommarspecial 2004
Havets oaser
Sverige har 386 000 kilometer av kustlinje och 221 831 öar – alltså finns det ingen brist på badställen. Vi har rekat landets sju finaste öar för dina favorit-sommarsporter (kajak paddling, dykning, segling, med mera). PLUS: Ny löptrend vid kusten och landets bästa klippor för luftburen frihet.

Sydafrikas vertikala sammanstrålning
När det gäller släta kvartsitklippor och grym klättring är Afrikas spets det förlovade landet. Men minnet av apartheid spökar i klätterparadiset.

Snögubben
Är Mikael Strandberg masochist eller geni? För mänsklighetens skull ska äventyraren färdas 350 mil i 40 minusgrader i norra Sibirien. Att få perspektiv gör ont.
Rullande drömmar
Stacy Peralta förvandlade 70-talets skatare från rebeller till hjältar i sin dokumentärfilm, Dogtown and Z-Boys. Hans nya film, Riding Giants, handlar om storavåg-surfing och ger surfare liknande kultstatus. Nu charmar han Hollywoodpamparna och försöker landa en spelfilm.

UTSIKT
Nya naturreservatet på Kolahalvön. Doping har dödat åtta elitcyklister inom 13 månader. Dåliga nyheter: Svenskar springer långsammare; Bra nyheter: flera springer för hälsans skull. PLUS: Vår eventkalender, Radar; samt nya böcker, filmer och skvaller i Media.

DET VILDA LIVET
Hur långt ut till havs måste man komma för att slippa mygg? Vilken är den exakta definitionen på ”fjäll”? Är det vanligt att björnar går till attack? Vilket är Sveriges högst belägna samhälle?

DEN HÅRDA VÄGEN
Eld och is
Två klättrare upptäcker att Mont Blancs högalpina värld smälter – och rasar ner – på grund av ovanligt varma sommartemperaturer.

PRYLAR
Himmelsk lätta
Med de minsta och lättaste leksakerna slipper du bära extra kilon. Spara kraft för ditt nästa äventyr!

FYSIK
Finn din Frihet
En stark fysik är en garanti till ett aktivt liv – ren glädje, säger vi. Vi har talat med coacher, atleter och tränare och samlat deras erfarenheter i tio unika träningspass. Följ deras tips – guiden till din frihet – så får du en toppkondition till att utföra dina favoritsporter!
Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
2004-07-21 19:15   smilfink
Betyg: 4
äventyr...spännande! Men det känns som om det inte är något för den skogsmulle som går skåneleden ett par gånger om året...
 
2004-07-23 12:06   bengtemil
Betyg: 4
Det känns som jag kanske är lite partisk men svenska Outside är verkligen ett bra magasin redan från nr 1. Speciellt de långa artiklarna om Peralta, att alperna smälter, doping mm är ju något man inte kan hitta någon annanstans. Det finns få svenska tidningar där texterna verkligen gräver lite extra på djupet. Keep up the good work!
 
2004-08-02 17:31   i8mikand
Betyg: 4
man blir ju lite nyfiken
 
2004-08-03 16:06   Stam_88
Betyg: 3
ja du..fick med nr 2 av Outside när jag köpte min nya jacka på naturkompaniet..helt okej tidning speciellt fysik avsnittet..men jag tycker dock att Utemagasinet är en bättre tidning..
 
» Visa även betygsättningar utan kommentar

Logga in

Tips!