Nyheter > Outnorth och Haglöfs skänker pengar till ...

Outnorth och Haglöfs skänker pengar till Svenska Turistföreningen


Foto:
Outnorth

Outnorths och Haglöfs gemensamma insamlingskampanj blev en stor succé och gav 100 000 kr i stöd till Svenska Turistföreningen.

Att många företag och organisationer har haft det svårt den här våren är ingen nyhet. En av dem som drabbats hårt av den rådande situationen med Covid-19 är STF – Svenska Turistföreningen. ”Outnorth har samarbetat med STF under flera år nu och när vi blev varse om hur situationen påverkat föreningens arbete, ville vi göra något”, säger Pelle Gustafsson, CMO på Outnorth. ”Vi började med att köpa presentkort hos STF, som vi sedan tävlade ut till våra kunder. Ganska snart blev vi också kontaktade av Haglöfs, som frågade om vi kunde göra något tillsammans”, fortsätter Pelle Gustafsson.

”Haglöfs mission är att inspirera till att ta sig ut i naturen, och STF är en väldigt viktig möjliggörare för detta”, säger Victor Adler på Haglöfs. ”Därför ville vi såklart försöka hjälpa till när effekterna av COVID-19 började bli märkbara hos STF. Förutom att själva donera till STF så valde vi även att kontakta vår långvariga samarbetspartner Outnorth för att tillsammans hitta ytterligare sätt att stötta organisationen”, fortsätter Victor Adler.

Det gemensamma projektet mynnade ut i att skänka 10% av all omsättning inom Haglöfs L.I.M-sortiment (en lättviktsserie med vandringsprodukter) hos Outnorth under sex veckor. Målet var att nå 60.000 kr, men det passerades alltså med råge. När allt räknats samman gav kampanjen 100.000 kr i stöd till STF.

”Vi har märkt ett fantastiskt engagemang hos våra kunder och vi förstår hur mycket STF betyder för dem, stort tack för detta! Vi vill också tacka Haglöfs, som initierade vårt gemensamma projekt”, avslutar Pelle Gustafsson.

”På STF är vi väldigt glada och tacksamma för det stöd Outnorth och Haglöfs, kunder och medlemmar visar oss. Det betyder mycket nu! Vi ser fram mot en fin sommar där många kan komma ut och uppleva det fantastiska friluftsliv Sverige kan erbjuda”, säger Magnus Ling, Generalsekreterare/VD på STF.

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
» Visa även betygsättningar utan kommentar

 

Logga in