Hej! Annonser är vår inkomstkälla för att kunna driva Utsidan.
Om du inte vill slå av annonsblockering kan du istället stödja oss genom att
teckna ett Plusmedlemskap -
då kan du dölja alla annonser och slipper denna text!
Gul lök 2st (lagom stora)
Vitlöks klyftor 6st
Musslor i vatten, 2st burkar.
Krossade tomater i burk, 2st
Mango chatney 1 matsked
Olivolja 2 matskedar
5 dl grönsaksbuljong
salt & peppar
Vitt bröd
Vitt vin (om man så önskar.)
Gör följande:
Hacka de gula lökarna & fräs upp dessa tillsammans med mango chatny & olivoljan.
Koka upp 5 dl vatten tillsammans med buljongtärning. Häll ner löken som du fräst upp, i buljongen, pressa vitlöksklyftorna ner i buljongen, tillsätt de krossade tomaterna samt musslorna, häll dock bort vattnet som musslorna ligger i.
Koka upp allt tillsammans och låt sedan detta småputtra i 5-10 minuter, smaksätt med salt och peppar. Rosta om möjligt några brödskivor.
Häll upp soppan samt ett glas vitt vin, jag lovar det smakar alldeles förträffligt.
Sista dagen med fint väder i Sarek är det upplagt för en rejäl topptur. Efter en vilodag fortsätter kampen mot elementen och det blir dags att ...
1 kommentar
Östra Grönland är ett av de sista jungfruliga territorierna på jordklotet. Med drygt tio års mellanrum har jag varit där. I somras (2025) med ...
4 kommentarer
Swiss National Park är fullpackat med vandringsleder av olika svårighetsgradder, längder och vilda djur. Från vackra vandringar längs med slingriga ...
När vi paddlade i början av oktober hade vi extremt fint väder. Efteråt kom stormen Amy. Höstpaddlingen är en återkommande händelse som vi sysslat ...
3 kommentarer
En måndag i mitten av oktober förvandlas den kalla morgonen till en nästan sommarvarm dag. Jag och min kompis Anders åker med våra kikare till ...
4 kommentarer