Hej! Annonser är vår inkomstkälla för att kunna driva Utsidan.
Om du inte vill slå av annonsblockering kan du istället stödja oss genom att
teckna ett Plusmedlemskap -
då kan du dölja alla annonser och slipper denna text!
Gul lök 2st (lagom stora)
Vitlöks klyftor 6st
Musslor i vatten, 2st burkar.
Krossade tomater i burk, 2st
Mango chatney 1 matsked
Olivolja 2 matskedar
5 dl grönsaksbuljong
salt & peppar
Vitt bröd
Vitt vin (om man så önskar.)
Gör följande:
Hacka de gula lökarna & fräs upp dessa tillsammans med mango chatny & olivoljan.
Koka upp 5 dl vatten tillsammans med buljongtärning. Häll ner löken som du fräst upp, i buljongen, pressa vitlöksklyftorna ner i buljongen, tillsätt de krossade tomaterna samt musslorna, häll dock bort vattnet som musslorna ligger i.
Koka upp allt tillsammans och låt sedan detta småputtra i 5-10 minuter, smaksätt med salt och peppar. Rosta om möjligt några brödskivor.
Häll upp soppan samt ett glas vitt vin, jag lovar det smakar alldeles förträffligt.
Med start I Vaisaluokta (båt från Ritsem) vandrade jag en del av Nordkalottleden till Sulitjelma i Norge. Därifrån gick jag söderut genom Junkerdals ...
1 kommentar
Ett stenkast från den italienska gränsen ligger den lilla rivieran. Kantonen Ticino packar en svårslagen mix av Alpernas berg och tropisk riviera, ...
2 kommentarer
”Jag vill inte åka hem”, sa Dana till kameran. ”Det är något med Sverige som är svårt. Jag kan inte förklara det.”
Jag gjorde de sista intervjuerna ...
Det är när mobilen sätts i flygplansläge inför 9 dagars batterispar som det slår till. Jag lämnar världen nu. Det är ett avsked som skrämmer, smärtar ...
3 kommentarer