[document-push]

Kurs för erfarna klättrare

Välkommen till Alpina Klätterkursen i Kebnekaise
4-15 augusti 2003.

Kursen är till för Dig som är medlem i Svenska Klätterförbundet. Målet är att ge Dig nödvändiga grundläggande erfarenheter avseende klättring på snö, is och klippa under alpina förhållanden samt bergräddning och färdsel på glaciär. Du kommer även lära Dig en del av historien om klättringen i den svenska fjällvärlden.

Detta är ingen nybörjarkurs i klättring! För att tillgodogöra Dig kursinnehållet på ett riktigt och säkert sätt vill vi att Du ska:
genomfört en ”Auktoriserad grundkurs i klippklättring” eller tillgodogjort Dig motsvarande erfarenhet på annat sätt, För info, klicka dig fram enligt följande: www.klatterforbundet.com/utb.kommiten/klippnormer/norm för grundkurs i klippklättring
samt
- kunna leda klippa grad 4 med egna lagda säkringar,
- ha god kondition samt inga skador, men eller sjukdomar som kan påverka säkerheten under kursen,
- även ha viss fjäll/friluftsvana samt vara minst 16 år gammal. Är Du under 18 år behöver vi målsmans intygande på Din anmälan.

Vi bor i egna tält i basläger i Tarfala. Var och en svarar tillsammans med sin blivande tält-, och replagskamrat för egen proviant och mathållning. För de som inte anmäler sig i par kommer jag så småningom att para ihop två och två så får Ni tillsammans lägga upp logistiken. Är det någon som hellre bor själv i eget tält så meddela mig snarast.

Kursen är det första dygnet förlagd i anslutning till Kebnekaise fjällstation, där vi kontrollerar grundläggande färdigheter samt förbereder anmarschen till Tarfala som blir vår hemvist under resten av utbildningen. Innehållet stegras efterhand vilket ställer krav på Dig att Du kan hålla Dig och Din utrustning hel och fri från onödiga skador. Tältavgiften vid fjällstation samt avslutningsmiddagen ingår i kurspriset.

Ni svarar själva för resa och all personlig utrustning. Kontakta mig gärna om Du behöver råd om att köpa eller hyra utrustning.

Kursavgift: 5900kr. Anmälan sker genom att betala in 1900 kr i anmälningsavgift på Svenska Klätterförbundets postgiro 67 32 65-5. Märk talongen med: ”Anmälningsavgift Alpina Klätterkursen 2003” och Ditt namn, adress och telefonnummer!
Skicka bifogad anmälningsblankett med fullständiga uppgifter till mig per post!

Deltagarantalet är begränsat. Din ansökan är definitiv och platsen bekräftad först när Du har betalt in anmälningsavgiften och jag har fått din fullständigt ifyllda anmälningsblankett. Betalas inte avgifterna i tid går Din plats till en reserv. Antagningsbesked får Du av oss senast 10dagar efter det att vi mottagit din anmälan och anmälningsavgiften.



Senast 1 april, 2003 betalar Du resterande kursavgift (4000 kr). Snarast därefter får Du kursprogram och deltagarlista m.m. Förbundet behåller anmälningsavgiften om Du återtar Din anmälan utan läkarintyg. När Du väl har påbörjat kursen och bryter eller om Du inte dyker upp vid kursstart och ej har hört av Dig behåller förbundet även kursavgiften. Om Du behöver återta anmälan kontakta mig direkt så jag kan ge Din plats åt en reserv. För övriga bestämmelser angående avbokning mm hänvisas till Konsumentverkets riktlinjer.

Blir kursen fullbokad tidigare så hör jag naturligtvis av mig direkt med resterande kursinfo mm.
Hör av Dig med frågor, synpunkter eller funderingar…

För Svenska Klätterförbundet, med vänliga hälsningar

Mikael Amlert / kursledare


Mikael Amlert
Trafikinspektörsvägen 3
981 34 Kiruna
tel: 0980-82757, 070-5680091
e-post: mikael.amlert@arcticalpin.com
fax: 070-3891669
 

Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.