[document-push]

Kajakinvasion på Sotra

Strålande sol och fantastiska förhållanden präglade tidernas största massemönstring av kajakpaddlare på Vestlandet. Flera internationella stjärnnamn inom kajakpaddling höll kurs och föredrag, och väldigt många tog chansen till att lära mer avancerade paddel- och räddningstekniker.

Sport på stark frammarsch
– Kajaksporten är på stark tillväxt, och skärgården på Sotra är mycket väl lämpat för ett arrangemang som detta, säger arrangör Eivind Nordeide i Njord AS. Han är mycket nöjd med att så många hittat hit, och tror att arrangemanget i framtiden kan växa till och bli ett arrangemang av internationellt format. Också Nigel Foster, en av världens mest meriterade havspaddlare, var imponerad.
– Bergen ligger perfekt placerade i förhållande till kajakentusiaster från England och Skottland. Vestlandskusten bjuder på otroligt vacker natur, säger paddelstjärnan som har tuffa expeditionsbragder bakom sig och har skrivit flera bästsäljare om kajakpaddling.

Blickstilla hav
Under Njord Havkajakksymposium fick deltagarna prova nya kajakutrustningar från landets ledande handlare, delta på kurser i traditionella eskimåkajaker. Barnpaddling för småbarnsfamiljer på idylliska Langöy kustkulturcenter var ett mycket populärt evenemang.
– De ända som det var lite synd om, var deltagarna på kursen i vågsurfing med havskajak. Det var nämligen blickstilla hav och knappt en vindpust på hela helgen, säger Eivind Nordeide.

kajaks

 

Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.