Hej! Annonser är vår inkomstkälla för att kunna driva Utsidan.
Om du inte vill slå av annonsblockering kan du istället stödja oss genom att
teckna ett Plusmedlemskap -
då kan du dölja alla annonser och slipper denna text!
5 hg rökt renstek (håller sig flera dagar sommartid, och mycket länge på vintern)
1 påse gräddsåspulver (t.ex Blå Band)
Mjölkpulver enl anvisning på såspaketet
50 g matfett
Torkad svamp, t.ex trattkantareller
Gör såsen, krydda med trattkantareller, som smulas ned i såsen
Skär köttet i lämpliga bitar och blanda ner i såsen
Servera med någon form av pasta
Man kan naturligtvis använda något annat kött till detta, men i fjällen hör renköttet liksom till.
Sista dagen med fint väder i Sarek är det upplagt för en rejäl topptur. Efter en vilodag fortsätter kampen mot elementen och det blir dags att ...
1 kommentar
Östra Grönland är ett av de sista jungfruliga territorierna på jordklotet. Med drygt tio års mellanrum har jag varit där. I somras (2025) med ...
3 kommentarer
Swiss National Park är fullpackat med vandringsleder av olika svårighetsgradder, längder och vilda djur. Från vackra vandringar längs med slingriga ...
När vi paddlade i början av oktober hade vi extremt fint väder. Efteråt kom stormen Amy. Höstpaddlingen är en återkommande händelse som vi sysslat ...
3 kommentarer
En måndag i mitten av oktober förvandlas den kalla morgonen till en nästan sommarvarm dag. Jag och min kompis Anders åker med våra kikare till ...
4 kommentarer