Hej! Annonser är vår inkomstkälla för att kunna driva Utsidan.
Om du inte vill slå av annonsblockering kan du istället stödja oss genom att
teckna ett Plusmedlemskap -
då kan du dölja alla annonser och slipper denna text!
Drar bränsle, men är gott när man tröttnat på stuvningar och grytor.
-Deg:
½ paket torrjäst
En klick smör eller en skvätt olja.
1½ dl vatten
½ tsk salt
1 tsk socker
4 dl vetemjöl.
-Fyllning:
Torkad tomat eller tomatpurré och vatten
Torkad renkött i fina flarn
Torkad lök/purjolök
Torkad svamp
Ost (Västerbotten)
Eller vad man tycker om. En burk tonfisk och majs är bra om man inte spar vikt.
Smält smör och tillsätt vatten. Temperera till fingervarmt. Tillsätt jäst, salt och sedan vetemjöl till degen är smidig. Låt jäsa till dubbel storlek. Under tiden blötläggs grönsaker.
Smörj stekpannan i fett eller olja. Tryck ut en tunn skiva av halva degen i handen och täck stekpannans botten. Lägg på fyllningen utom längs kanterna. Gör en likadan skiva av resten av degen och lägg över som lock.
Grädda pizzan över svag värme tills ena sidan är färdig. Lyft med gaffel och kolla. Man måste hela tiden flytta stekpannan över lågan så botten blir jämnt gräddad. Vänd sedan hela pizzan med en gaffel och grädda locket.
Servera genast.
I somras gjorde jag en solovandring genom naturreservatet Kvikkjokk-Kabla fjällurskog. En fin tur i landets mest orörda urskog och vidare upp på det ...
4 kommentarer
Med start I Vaisaluokta (båt från Ritsem) vandrade jag en del av Nordkalottleden till Sulitjelma i Norge. Därifrån gick jag söderut genom Junkerdals ...
1 kommentar
Ett stenkast från den italienska gränsen ligger den lilla rivieran. Kantonen Ticino packar en svårslagen mix av Alpernas berg och tropisk riviera, ...
2 kommentarer
”Jag vill inte åka hem”, sa Dana till kameran. ”Det är något med Sverige som är svårt. Jag kan inte förklara det.”
Jag gjorde de sista intervjuerna ...