Hej! Annonser är vår inkomstkälla för att kunna driva Utsidan.
Om du inte vill slå av annonsblockering kan du istället stödja oss genom att
teckna ett Plusmedlemskap -
då kan du dölja alla annonser och slipper denna text!
700 g Lövbiff
Torkad svamp (t.ex trattkantareller)
Marinad av:
1½ dl soja 1 msk tomatpuré, 1 pressad vitlöksklyfta, 1 dl vatten
Gräddsås i påse
Serveras med pasta eller ris
Förbered hemma: Marinera lövbiffen ca 10 timmar, Låt rinna av ordentligt (i durkslag) Torka det råa köttet i ugn, 50 grader, ca. 15 timmar. (Lägg på ett stekgaller gärna med långpanna under).
Ute: Blöttlägg köttet och svampen en bra stund före tillagning. Koka sedan ca 30 min i lite vatten. Häll av vattnet. Gör i ordning såsen och häll den över köttet och svampen. Servera med pasta eller ris.
När vi paddlade i början av oktober hade vi extremt fint väder. Efteråt kom stormen Amy. Höstpaddlingen är en återkommande händelse som vi sysslat ...
1 kommentar
En måndag i mitten av oktober förvandlas den kalla morgonen till en nästan sommarvarm dag. Jag och min kompis Anders åker med våra kikare till ...
4 kommentarer
Inför årets vandring låg som en grundidé att få med en större topptur och att turen som helhet inte skulle vara avhängig av alltför långa ...
3 kommentarer
Gränslandet är en av de största vildmarkerna i södra Skandinavien. Det ligger i hjärtat av vår stora halvö, så långt borta från havskusterna man kan ...
3 kommentarer
Mina fjällvandringar börjar alltid med en idé som mynnar ut i en tänkt rutt. Rutten hänger alltid ihop med en tänkt tidsplan, som innebär att dagarna ...
1 kommentar
I fredags hade vi varit gifta i 10 år. Det ville vi fira. Vi gifte oss i ett naturreservat utanför Uppsala, så ett firande i naturen skulle passa. Vi ...
Det här inlägget handlar om mina första åtta turer i Sarek. Hur allt började och hur vissa vägval kunde göras då men inte idag. Ni får läsa om och se ...
6 kommentarer
68 dagar, 125 000 höjdmeter och ett dagligt slit på 12–20 timmar – det är matematiken bakom en expedition som var lika delar uthållighetsprov som ett ...
1 kommentar