Sommaren 2007 upptäckte vi vandringens möjligheter och omöjligheter. Det var i Alpbach, Österrike. Nu vandrar vi i Skåne.

Jag och min fru började vandra sommaren -07 i Österrike (Alpbach). Vi fann oss vandra timme efter timme, outtröttliga på leder som förde oss högre upp och med vyer som är oförglömliga. Till vardags tar vi oss runt på vandringar runt om i Skåne. Det är en märklig känsla detta, att vid mitten av livet upptäcka ett helt nytt liv!

Användarnamn: skriver

Intressen: Vandring, Litteratur, Foto

Mer på profilsidan


Kategorier:

Etiketter:

Skäret, Nabben och Arild.

Den Den senaste månaden har vi vandrat på Bjärehalvön, med Mölle som utgångspunkt. Karin Hoffmans utmärkta guide Rundvandringar längs Skånes kust har ledsagat oss. Idag tog vi oss an en längre runda. 2 mils vandring satt i benen när vi återkom till Vandrarhemmet i Jonstorp. 5 timmar i ett omväxlande landskap som bland annat bjöd på ett hastigt möte med en orm samt kaffe och smörgås i Skärets hamn.

Det är svårt att beskriva känslorna kring detta att precis ha lärt sig gå! För det är så det känns: att vi nu, i mogen ålder har rest på oss och börjat gå efter ett stillasittande liv. Det är en annan värld som öppnar sig nu, och den går lika mycket innåt som ut i landskapet.

Vi siktar mot att fjällvandra under försommaren 2008. Några kilo måste bort och konditionen förbättras. Utrustning måste inhandlas. Så nog vet vi vad som kommer att hålla oss sysselsatta under hösten, vintern och våren. Vi tar gärna emot tips och idéer från all ni som vandrat före oss på alla dessa underbara stigar!

Ulf och Ditte

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?

Läs mer i bloggen

Midsommardag!

Det var inte alla som var pigga i morse – midsommardagens morgon! Men vi var vakna och tog Öresundståget från Malmö 8.02 till Helsingborg. Därefter korsade vi sundet och anträdde vår midsommardagsvandring vid Kronborgs slott. Vi följde som vanligt Karin Hoffmans förslag på rundvandringar och hamnade så småningom vid Hammarmöllehus och de underbart vackra dammarna i Själlands bokskogar. Det hela slutade vid färjestationen efter 1,7 danska mil med trötta ben men pigga sinnen!

Nu säljer vi bilen!!!

Nu säljer vi bilen! Efter att ha flyttat till Malmö inser vi att behovet av bil är minimalt. Vi hakar inte på ”Gröna vågen” eftersom vi har flyttat in till staden, men vi gör gärna ”Gröna vägen” och satsar på cykel och kollektivtrafik. Dock: bilen har tidigare fört oss ut på vandringsleder runt om i Skåne. Hur gör vi nu? Är det någon som har bra tips på vandringar som utgår från kollektivtrafiknätet eller på cykelavstånd från Malmö? Skriv gärna en kommentar!

Nya steg

Gott nytt vandringsår alla vandrare!!!!


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.