Bloggar > Hugin och Munin > Ett steg närmare Kebnekaise

Hugin och Munin

Äventyr tillsammans och på egen hand, stora siktet just nu inställt på Kebnekaises sydtopp i juli 2020.

Ett steg närmare Kebnekaise

Nu är det bokat!

Topptur med guide längs östra leden och siktet inställt på Kebnekaises sydtopp! Peppen!

Boende för två nätter på Kebnekaise Fjällstation är också fixat, så nu är det bara tågbiljetterna som ska ordnas när de släpps, sedan är nästan allt det administrativa ordnat och "bara" att förbereda oss själva och vår packning kvar.

En nästan två veckor lång semester i norr med mycket vandring och en ordentlig topptur. Planen är att vi först tar oss från Nikkaloukta till fjällstationen vid Kebnekaise och bor där i två nätter när vi ska upp på toppen (en natt innan och en efter) för att sedan ta en vandring runt Kebnekaisemassivet via Singi-Sälka-Nallo-Vistas-Tarfala (eller andra hållet, beroende på vad som känns mest lockande att börja med, tips mottages tacksamt) och sedan tillbaka till Nikkaloukta för hemfärd.

Det kommer förhoppningsvis bli en dokumentation av våra förberedelser och planering här under våren med idéer, tankar, utrustning, tankevurpor och längtan efter det stora äventyret.

Konditionen och styrkan ska tränas upp och vi hoppas vara ordentligt redo när avresedagen kommer. Så välkommen med på vårat äventyr som egentligen redan har börjat och förhoppningsvis inte tar slut efter sommarens vandring och bergsbestigning.

/Cilla och Tommy

Inlagt 2020-01-11 19:25 | Läst 4090 ggr. | Permalink
Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
2020-01-11 19:59   camlun
Det är en fin sträcka ni planerar att gå. Bra att ni börjar träna redan nu, det kommer ni att ha glädje av.

Jag skulle vända helt på upplägget och gå rundturen först och med start i Tarfala. Jag upplever att kroppen vänjer sig vid belastning och långvarigt arbete under vandring vilket är en fördel när man ger sig på toppturen. Jag skulle också avsätta mer än en dag för topptur om ni verkligen vill upp.

Planerar ni att bo i stugorna? Det kan vara bra att känna till att sträckan Tarfala-Vistas inte är markerad och dessutom ganska utmanande.
 
Svar 2020-01-12 10:44   Froglet
Tack för fin återkoppling :)
Det känns bra att börja i god tid och inte ta en spontantur. Vi kommer att gå från Nikkaloukta som en liten uppvärmning, sen är det ju en bokad tur med guide, så svårt att byta datum, men funkar inte första dagen så försöker vi själva på västra leden dagen efter, eller till och med i slutet av vandringen istället.

Att leden är omarkerad har vi koll på, så lite övning med karta och kompass blir det till våren och några helgvandringar (ev. midsommar på Gaustatoppen). :)
Sen håller vi oss till tält så långt det går på själva rundvandringen, men är vädret katastrof så kanske vi tar in på en stuga om det finns plats.
 
2020-01-11 20:00   Swift
Spännande resa! Bra att ni tycks ha gott om tid, för det är inte alltid fint väder vid Kebnekaise (heller). Och i dåligt väder ska man inte bestiga berget. Kanske ni kan vara lite flexibla med planeringen när ni väl är på plats? Vilken riktning man går runt massivet tycker jag kvittar. Tror att eventuella för- och nackdelar tenderar att jämna ut sig. När ska ni iväg? God tur önskar Pelle.
 
Svar 2020-01-12 10:47   Froglet
Tack Pelle! Ja, det ska bli riktigt kul! (hoppas jag :P )
Vi får lita på guidens omdöme när det kommer till toppturen, har en extra dag planerad för andra försök om det skulle behövas.
Vi kommer åka från göteborg 24/7 och planerar toppturen till den 27:e sedan tåg hem igen 6/8.

Värmer upp med lite helgvandringar fram till det är dags :)
 
2020-01-15 06:02   AnetteB
Härligt!! Ska bli kul att följa😅
 
2020-01-16 13:05   Torben Carlsson
Fin tur ni ska göra. Jag har gått sträckan Vistas-Tarfala på 2 dagar för några år sedan och har ni tur med vädret så är det en jättefin naturupplevelse. Vi gick över Njunni-platån och tältade vid vindskyddet i Kaskasavagge. Gick sedan upp på Cievrraláhku och vidare upp i passet mellan Darfálcohkka och Darfálcorru och ner till Tarfalastugan. Dock mycket blocksten när man passerat Várdu, så ha bra på fötterna :) !
 
Svar 2020-01-21 11:05   Froglet
Kul att höra, har mest chansat på en bra tur att gå.
Ja, det är en variant vi har att ta ett stopp vid Kaskavagge, för att korta ner dagsturen något. Det beror lite på väder och dagsskick :)
Jo, blocksten har jag förstått att vi komemr se en hel del av på den planerade turen :P
 
» Visa även betygsättningar utan kommentar

 

Logga in