Abisko lite 1.Fjällräven.



(Logga in för att skriva en kommentar)
2016-11-17 14:23   Christofer Bruhn
Mitt första Omdöme Abisko lite 1.
Yttertälttyget längs med blixtlåset kan fastna viktigt att tänka på speciellt när man har brådska/är trött. Jag är 172 cm lång hade ett uppblåsbara exped liggunderlag fick skjuta undan det för att sitthöjd skulle bli bättre.
Hörntältbågar 4 st. sitter tajt löstagbara tog ett tag innan jag lärde få loss dem.
(I efterhand funderar på om att låta dem sitta kvar under pågående turer ?)
Jag har ett blått tält tycker det var trivsamt ljust invändigt gott om utrymme flera förvaringsfack. Absiden rymde 75 L ryggsäcken linor under tältet,går justera in så absiden blir lite större.
Använt tältet 5 dagar Jämtlands triangeln mitten av september vädret var dimmigt fuktigt;rätt mycket kondens på yttertältet på morgonen,men hade inte öppnat alla ventiler.Upplevde inget fladder i tält duken men det blåste inte speciellt mycket.Jag är nöjd med tältet fyra säsongs.Brukar skoja med mig själv"Abisko lite 1 ett perfekt tält för akrobater" bra att skaffa fotprint .Betalade 5199 kr för tältet.
Jag tyckte att det var lika bra att satsa på fyra säsongs /robust tält.Ska bli roligt prova Abisko lite mer på sommaren finns bra finesser som mygg nät i dörren m.m.
 
2017-03-24 08:19   Micro553
Intresserad av att veta lite mer om ditt Abisko Lite 1.
Den blå färgen - blir det inte för ljust invändigt? Kan ej avgöra om grön eller blå är snyggast. :)

Hur gillar du uppsättning? Jag har ett Enan hemma på prov och en grej jag inte gillar är att det bara är 1 pinne i fot/huvudänden vilket gör att det sluttar mer än vad ditt FJ gör.

Packat mått? Enan packar 50x14 medan ditt tror jag packas mindre - detta är intressant då jag är sugen på att kunna ha det även vid bikepackning. Då får det inte packas för stort!

Innerdörr - är det både mesh och inte mesh som alternativ?

Mått invändigt. Är 173 och har ett NeoAir X-lite Large 193x63 cm - får det plats?

Tack på förhand.
 
2017-03-24 11:21   Christofer Bruhn
Hej ! Abisko lite är ett fyrasäsongs tält tycker man kan jämnföra med Hillebergs Akto .
Enan är mer vår-sommar-höst tält.
Köpte Fjällräven framför Akto delvis pga av lite billigare pris tyckte det var lika bra att satsa på ett tåligare fyrasäsongs- tält,valde blått yttertält innertältet är nog ljusgult I nyans märkte inte något störande av detta.Tältet upplever jag som fint på håll lyser upp lättare att hitta tillbaka till. Jag har ett äldre Nallo två man grönt upplever ingen skillnad inne I tältet .På Hilleberg Akto I hörnen finns fyra integrerade glasfiber stavar .Abisko lite har fyra hörntältbågar av aluminium löstagbara tar förstås extra tid att sätta upp dem -men man kan nog låta dem sitta kvar under turen förmodligen om man vill.Löstagbara hörntältbågar gör att det blir möjligt att packa tältet mindre tältbågen kan man ju välja var man vill ha den I packningen separat .Uppsättningen gick allt bättre efter några gånger.Tältet levererades I en bra påse där stångpaketet ligger I en separat ficka utanpå påsen.Det finns plats för extra tältbåge dvs två stångkanaler för extra hållbarhet tex vinter eller mycket hård vind !
Liggunderlaget som jag har är ett Exped - SynMat Lite 5 M tyckte det var rätt bra med utrymme kvar fotända/huvudändan även sidorna ok . Det går justera ut /in innertältet en del om man vill ha lite mer utrymme I absiden. Naturligtvis 1 manstält är ju lite så att säga trängre än mitt två-mans Nallo där blir det lite lyx med utrymmet om man är ensam upplevde att Abisko lite gav minst lika mycket utrymme inne I tältet som när man är två I Hillbergs Nallo .Innertält i meshväv är tillval .Storlek i fodral: Length: 34 cm / Diam: 14 cm
<https://www.fjallraven.se/abisko-lite-1>;

Avgörnandet kanske kan bero på prislappen (kampanjerbjudanden-prisjakt) och på om man vill ha tre eller fyra säsongs tält .Lycka till !
 

Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.