Vilka trailrunning-skor?

Skrev detta i en annan tråd, men insåg att det kanske var lite fel ställe. Så startar en ny istället :)

Är S-Lab3 XT Wings något att ha? http://www.addnature.com/product.asp...ONSLAB3XTWINGS

Är relativt ny inom terränglöpning men känner att mina vanliga gympaskor inte är mycket att ha i sammanhanget :p Har hört att Salomon inte tillhör de bästa märkena, har fastnat för dem mest för att salomon var det enda märket som sa mig något :D

Främst springer jag på steniga skogsstigar med asfalt som transportsträcka. Inte de lättaste stigarna, men heller inte helt utanför dem.

Några förslag på vilka skor jag ska satsa på?
 
I senaste Utemagasinet är det stort test av trail/terrängskor. Läs där. Finns även (lite äldre) tester här där Salomon får bra betyg:
http://www.vasaloparen.se/test_article.jsp?d_id=4537
http://www.multisport.se/nyheter/nyhet.php?id=671
http://www.multisport.se/nyheter/nyhet.php?id=758

Sen är det väl lite som smaken och baken,finns ju mkt att välja bland,Icebug,Vasque,Montrail,Inov-8 och alla stora märken har ju trailskor. Det bästa är väl att se över de bhov du har och testa några olika märken/modeller om du möjlighet.
 
Jag har ett par Inov-8 X-talon 212 som jag gillar, dom är härligt lätta och suger inte åt sig vatten.

/Magnus
 
Jag tycker den stora grejen är att komma ner lite närmare marken. Problemet med traditionella joggingskor med mycket dämpning är att de blir för höga och att sulan baktill är rätt smal. Trampar man då lite snett är det lätt att du vrickar till foten. Tycker att Salomon löser det på ett bra sätt. Sen behöver man tänka till på om man vill ha skon vattentät med något membran i. Personligen känner jag att det är ganska sällan man verkligen har behov av det. Membranet förhindrar ju också vattnet från att komma ut från skon om du väl ha fått in vatten.
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.