Vem kan laga tyget cykelkärra Burley?

Vem kan byta tyget cykelkärra Burley?

Hej!

Vi älskar vår cykelkärra Burley d´lite men nu har tyget totalt havererat efter mycket flitig användning av oss i tre år (och vi köpte den bättre begagnad) ? Vi undrar om någon har erfarenhet av att byta tyg?

På burley säger man att det går att köpa nytt "cover" inkl allt men att man måste ha proffshjälp att byta det. Och dessutom får man inte köpa det direkt av dom. I sverige finns inga burley-repr och ännu mindre finns det burley-reparatörer...

Det känns ju dumt att skrota en kärra av hög kvalitet för att klädseln/skalet inte håller i all evighet.

VI kan inte vara de enda som drabbats. Någon som hittat bra lösning (annan än skrota och köp ny)
 
Senast ändrad:
Ett tips: det räcker att göra ett inlägg i samma ämne. Minde jobb för dig. Sagt i all välmening eftersom det är dina första tre inlägg... :)
 
Ett av de tio budorden på utsidan...

Du skall icke dubbel, trippel eller multiposta samma fråga i flera forum!
Ställ frågan i det forum som du tycker ämnet ska ligga i, händer inget på ett par dagar så är det antingen ingen som kan svara eller så får man "bumpa" frågan.

Lycka till i fortsättningen på utsidan!
 
Hej!

Vi älskar vår cykelkärra Burley d´lite men nu har tyget totalt havererat efter mycket flitig användning av oss i tre år ...Vi undrar om någon har erfarenhet av att byta tyg?

På burley säger man att det går att köpa nytt "cover" inkl allt men att man måste ha proffshjälp att byta det.

Tyg är tyg, den som hävdar att man behöver någon slags expertkunskap för att kunna hantera tyg till en cykelkärra försöker sannolikt bara skydda sitt varumärke och/eller generera lite mer verksamhet till sig själv.
Timingen är lite dålig, men du borde kunna få hjälp från någon av följande verksamheter:
- de som gör/lagar kapell till båtar
- de som gör/lagar sufletter till bilar
- de som gör/lagar tält och presenningshallar

Därefter så har du ju också den lokala skomakaren eller tapetseraren som i mån av intresse också borde kunna hjälpa dig.
Sen tror jag inte en sekund på att det skulle krävas några speciella svartkonster för att byta tyget.
Det som verkar rimligt är att det kan sitta några nitar nånstans som måste borras ur och nitas om för få av det gamla och på det nya.
Att borra ur nitar KAN vara aningens knepigt om de börjar rotera med borren, men är knappast något att ligga sömnlös över. Kan du inte låna en popnittång från grannen så finns de att köpa från nån hundring eller så.
 
Vilken

del av tyget har havererat?

Det rektangulära tyg som sitter som vindruta och över bagageutrymmet kan du sannolikt sy själv av t ex tält eller spinnakerväv. Genomskinlig plastruta har kapellmakare, myggnät har bygghandeln. Tryckknappar som passar Burley finns t ex i sybehörsaffärer. För vår del fick vi byta tryckknapparna på "takdelen" ganska ofta.

Bottenväven, väven i sits ryggstödet och på sidorna inklusive rutorna är nog lite knepigare att sy själv men en tapetserare eller kapellmakare bör klar det frågan är till vilken kostnad. All väv ger så småningom upp efter riklig UV-strålning. Förvara om möjligt vagnen inomhus av det skälet.

Thure
 
Senast ändrad:
jag svarade på den här? eller gjorde jag inte? förvirring pågår

nevermind, hittade den under annan rubrik.
 
Senast ändrad:

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.