Tyg meg hög UV-genomsläpplighet?

Hej!

Jag undrar om det är någon som vet något tyg som har hög genomsläpplighet av UV-ljus med låg genomsläpplighet av synligt ljus?

Synligt ljus har en våglängd på 400nm - 700nm och UV-ljus har en våglängd på 100nm - 400nm om det är till någon nytta att veta det :)

Tack på förhand!
 
Hej du

Varför vill du ha strålningen men inte ljuset? Oftast brukar det ju vara tvärtom, att man vill undvika den skadliga strålningen. Eller har jag missuppfattat dig?
 
Då kanske jag förstår?

Skulle det inte räcka med att hela UV spektrat går igenom. Fast det kanske finns någon annan på forumet som vet?
 
jo det räcker med att hela UV spektrat går igenom, bara tygen inte är genomskinligt så man ser igenom det.. har du någon ide om hur jag ska gå till väga eller vilka/vilket material som kan vara bra?

Ja, detta forum kanske inte är det bästa för denna frågan... men vet inte vert jag annars ska fråga riktigt :S
 
Fast i sådant fall skulle ju vanliga kläder, möjlitvis kläder gjorda i lin som då är tunnare och sannolikt släpper igenom mycket. Även vanliga Tshirt ligger ju på ca 7 i UV-värde. Jeans ca 1000 har jag för mig.

Jag letar snarare efter kläder gjorda enligt UV-801 standarden. Detta är då det betydligt tuffare testet utav "solkläder" än de Australiska eller afikanska normerna.

Tanken är god som du säger om man hade kläder på sig och då ändå kunde tillgodo göra sig solens läkande kraft. Fast inte har väl solen sådan energi som UVB lamporna på sjukhus? Som är mer koncentrerad?
 
nej det har det inte, men om man dagligen utsätts säg x antal gånger mer uv-strålning om man har ett material som släpper igenom allt bler det mycket. tänk tid gånger intensitet.

Om personer med denna typ av sjukdom t.ex. är på solsemester blir symtomen mycket mindre. finns det inga plaster som stoppar det synliga ljuset med släpper igenom UV.strplning? kanske man göra någon kombination av mycket tunt tyg å någon form av plast?
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.