• Vi har ju bytt forum och det finns säkert en del att förbättra. Har du problem? Titta först i forumet Felrapporter om felet redan är känt. Om inte så kan du starta en ny tråd där. Har du förslag på förbättringar eller andra synpunkter så passar ett inlägg i Funktionsförslag bättre.

Trevliga rutter i Mont Blanc massif

Kaj

Guest
Jag skulle behöva tips om trevliga rutter i Mont Blanc massif. Jag har tidigare alpinerfarenhet (t.ex. Mont Blanc, Nadelgrat, Weismies Nordgrat osv.)och söker rutter i högst svårighetsgrad D (helst AD). Jag har funderat på t.ex. Aguille Verte (någon av normalrutterna) eller Mont Blanc du Tacul-Mont Maudit-Mont Blanc traverse. Kan någon med erfarenhet kommentera här på listan.- kaj
 

Danne

Guest
Trevliga turer

Traversen Tacul-Maudit-Mont Blanc är graderad PD eller PD+, vilket är snäppet lättare än vad du är ute efter. Det är visserligen en fin tur, det är bra vyer och så, men det är inte så mycket egentlig klätting. Det enda svårigheten är sista biten innan krönet på Maudit som är lite brantare än resten av turen.


Det finns en mixad AD-graderad tur på vänsterkanten av north face triangle av Tacul. I Alpine Clubs förare kallas den "left flank". Jag tyckte att den var kul. Den är inte så lång (ca 4 timmar). Den är ganska ihållande och har snö, lite klippa och is. Anmarschen är inte så lång. En nackdel är dock att den är relativt populär på sommaren.


Som uppvärmingstur inför en Chamonix-vistelse är Cosmique-areten (PD+) trevlig. Den är ännu kortare än left flank men varierad (mixad). Den avslutas på ett, minst sagt, ovanligt sätt. Eftersom den ligger mycket nära Aiguille du Midi dit liften går är det rätt mycket folk på sommaren. Ser man dock till att komma före första liften är det lugnt.
 

Logga in

Tips!