Träning för Åre Extreme

Jag har funderingar på att köra Åre Extreme Challange nästa är. Ett problem är dock att jag har inte har någon erfarenhet av att paddla kajak överhuvudtaget. Hur ska jag förbereda mig för att klara av paddlingen? Vad ska jag satsa på för kajak osv?

//Jocke
 
Testa om knappt två veckor!

Ett förslag på kajak är Prijon Barracuda, den är någorlunda snabb, ganska billig och tål nästan vad som helst. Storfräsarna kör med jättelånga multisportskajaker av kolfiber, men smakar det så kostar det, speciellt om man går på en sten. Den är ganska vinglig, men med ett års träning fixar du det nog. Annars är Seayak också ett alternativ.

Saxat från ÅEC:s hemsida: "Kanotisten måste skriftligen, på anmälningstalongen, uppge sina erfarenheter av forsade vatten. "

Förslag 1:
Om du vill testa på att paddla havskajak i strömmande vatten så har du ett bra tilfälle om några veckor, 1-2 september på riverrace i Dala Floda. 1 sept. är träning och 2:a tävling. Tävlingen kostar 300:- och hyra av kajak 300:-. Våtdräkt mm finns också att hyra. Om du är helt färsk på paddling, säg detta när du bokar kajak så får du en stadig båt som kanske inte är så snabb. Tävlingen är trevlig och avslappnad med allt från elit till nybörjare och ska du köpa en kajak är det ett bra tilfälle att diskutera och prova.

http://www.kajaktiv.se/riverrace/index.html

Förslag 2:
Nybörjarkurs i forspaddling, t.ex. http://www.geo.uu.se/bjorn/UPK_KURS_Sep_2007.pdf
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.