Svenska kanotleder

Hej, Emil här.

Jag och mina kompisar ska tillbringa en stor del av sommaren i svenska fjällen. Vi vill ha tips på sträckor som är bra för kanot. Både längre och kortare, i alla svårighetsgrader.

Har Du något tips till oss?

Vi är tacksamma för alla tips vi kan få!

// Emil
 
Rogen

m fl i området mellan Grövelsjön, Tännäs och Femunden är en klassiker. Lainio m fl oreglerade Norrlandsälvar kan det va nåt? Finns en del guidebeskrivningar att köpa.

Thure
 
Hej thure!

vad heter sträckan vid Grövelsjön, Tännäs och Femunden? Lainio verkar fint men väldigt långt upp i Sverige. söker nog nåt mer i stil med det första förslaget.

fler förslag någon?
 
Vanån ska vara fint. Starta i Venjan (ca 3 mil norr om Malung) och paddla Venjansjön osv ner till Vansbro. Kräver nog två bilar eller att man hyr kanot/canadensare inklusive transport.
 
Området som Thure refererar till heter Rogen. Förutom den stora sjön Rogen är det ett myller av små och större sjöar. Området är geologiskt intressant eftersom det är urtypen för dödismorän. När en kanadensisk geolog skall prata om liknande områden kallar han det "Rogenmorain".

Mycket lyft och kringelikrokar. Paddling i riktig vildmark. Kanske ingen nybörjartur, men ett av Sveriges häftigaste paddelvatten. Varva med dagsturer upp på lågfjällen. Möjlighet att se myskoxar i norr. Riktig fjällnära gammelskog. Räkna med en del mygg.

Utgå från kärringsjön eller strax före i öster-vingarna.

Anders
villut.se
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.