Söker en "resetrunk" i handbagage-storlek

Jag letar efter den perfekta väskan för veckolånga jobbresor. Jag vill att den ska rymma vad jag behöver för en arbetsvecka (ombyte, tandborste, träningskläder och en liten laptop, kanske någon pärm), och jag vill att den ska vara i "handbagage-storlek". Av olika skäl gillar jag inte kabinväskor, och jag tycker att traditionella ryggsäckar har en del nackdelar: toppmatat är bökigt, och bärsystem med avbärarbälte etc. är bara i vägen om man inte ska gå långt; dessutom vill jag inte ha en massa tåtar och jox utanpå.

Jag söker alltså någon slags mindre väska/dufflebag som är lätt att packa i och ur, men ändå går smidigt att bära kortare sträckor (till och från flygplan och hotell, typ). Jag har sedan tidigare en Hagor Chimidan "FN-bag", men jag tycker att den är för stor (överskrider handbagage-mått med ganska stor marginal). Annars är den konstruktionen rätt lyckad, som en sportbag med enkla ryggsäcksremmar. Något liknande i mindre storlek vore klockrent. Kanske är en ryggsäck trots allt det som passar bäst in i alla fall, men jag tycker att det borde finnas andra varianter också.

Finns det några bra tips på en "resetrunk" enligt ovanstående kravspec?
 
Favoritämne!!!

Här är några trådar med tips på väskor i den storleken, hoppas du kommer vidare och hittar något som passar dina önskemål!
http://www.utsidan.se/forum/search.php?searchid=454439

Jag har lite egna alternativ hemma.
Lite en fråga om du ska ha med dig väskan "under arbetsdagen" så den bör kunna se "lagom stor och lagom proffsig" ut, eller om det bara är för att underlätta själva resandet? Typ ha med en liten extra portfölj, laptopfodral eller liknande för "själva arbetandet".

- Patagonia MLC (stor, bra, dyr, lite sladdrig, bättre för "vanligt resande" än enda väska på arbetsresor, infällbara ryggsäcksremmar, 2 bärhandtag och en axelrem,),
- Arcteryx Blade 30 (inte så rymlig, halvstyv konstruktion, mer "affärsmässig" pga bättre avdelning för laptop/kläder, fasta ryggsäcksremmar, 2 bärhandtag, ingen axelrem),
- Epic Dufflebag (mer "vanlig axelväska" utan ryggsäcksremmar, men en konstruktion som gör den flexibel storleksmässigt för "handbagagestorlekskontrollen" på flygplatserna, ingen specifik "arbetsdel" för laptop men ett antal inner- och ytterfack).

Eagle Creek har rätt bra resesortiment och går hyfsat att hitta i Sverige:
http://www.eaglecreek.com/
Osprey har också fina grejor:
http://www.ospreypacks.com/en/activity/travel
Om duffelbag är OK så finns ju alltid The North Face, i olika storlekar, "Base Camp Duffle", t ex härifrån:
http://addnature.com/product.aspx?pf_id=TNFBASECAMPDUFFELXS
För en lätt extra laptopväska att ha med och bara använda för "arbetsdelen" av resan, kolla t ex såna här alternativ:
http://addnature.com/product.aspx?pf_id=EXPEDCRUSHDRYBAG17
 
Jag använder en bag från Peak Performace på ca 35L.
Den har ett lock med öppning runt om så hålet blir stort och man inte behöver knöla ner skjortor o annat.
Jag hittade den inte på deras hemsida men jag köpte min på Intersport, Stadium har den oxå, kostade kanske en tusenlapp.

Edit, osäker på priset..
 
Tack för alla svar! (slarvigt av mig att inte söka, å andra sidan kommer det ju nya prylar hela tiden). Uppenbarligen finns det mycket där ute. Letandet går vidare...

För att precisera, så behöver väskan inte vara "jobbsnygg", det är snarare ett plus i min värld om den ser lite rough/friluftsaktig ut... ;) Min tanke var att ha en separat väska/fodral för laptopen till arbetsdagarna, tack för tips även på det!
 
Jag ser fram om du återkommer med vad du valde, när du hittat din variant!
Den perfekta väskan har jag inte hittat ännu, sökandet pågår...

/Pryltanten ;)
 
Hej, mitt val, som funkat för mig i flera år nu med resor på flyg (som handbagae), tåg och bil samt cykel (till tåget) är en EagleCreek Switchback Plus som också har day pack. Jag har rest 40-50 resor/år mest i Sverige men också utanför Sverige. Den klarar måtten för handbagage på de flesta flybolagen men jag har haft "väskan" välfylldoch det har aldrig varit ngt problem. Det finns som Monika skrev en tråd på detta, men den länken funkar inte prova denna.
http://www.utsidan.se/forum/showthread.php?t=48720
Res rekorderligt rekommenderar Omar
 
Jag har själv en Patagonia MLC som jag är mycket nöjd med. Fördelen är att den går att bära både som axelväska samt som ryggsäck. (Bärremmarna packas sedan lätt undan och förvaras i ett eget fack.) Väskan öppnas dessutom som en resväska vilket underlättar vid packning. Enda nackdelen är möjligtvis storleken. För längre vistelser är den i minsta laget men det är samtidigt max vad som tillåts som handbagage.

Om du har möjlighet att handla från USA så kan jag även rekommendera dig att titta på väskor från Filson. Riktigt fina och trevliga, om än lite dyra.

http://www.filson.com/products/carr...alsProduct=luggage/carry-on&fmetaProduct=1019
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.