Säsong i Serre Chevalier

Hej! Funderar på att åka till Serre Chevalier i vinter. Någon som vet när man ska åka för att få bäst skidåkning. Väljer mellan mitten av februari eller mitten av mars (vill undvika sportlov). Är mitten av mars försent, slaskigt?

/Kristina
 
Serre

Var nere i Serre under januari i år. Mitt råd till dig är att vänta med att boka någon resa dit till sista sekunden. Serre Chevalier ligger i ett slags "mikroklimat-område" vilket medför att om det kommer snö....då kommer det ordentligt. Men baksidan av det hela är att det kan dröja vansinnigt länge mellan snöfallen. Området kring Serre Chevalier, Villenueve och Briancon skryter med sina 300 soldagar per år.. Det är i mångt och mycket en sanning, men det medför också att chansen att pricka rätt när det gäller snön är ganska låg.
När jag själv var där hade det inte snöat på över en månad. Det innebär att det är som att åka skidor i ett grustag...bokstavligt talat!
Som sagt. Ha is i magen och kolla in vädret. Dock sakll sägas att om det faller rikligt med snö så är nog Serre en oslagbar pärla!

Lycka till!
 
Eller så bokar du resa men väntar till sista stund med att bestämma vilken ort du åker till. Lite besvärligare med boendet, men värt det när du får puder upp till midjan.
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.