• Vi har ju bytt forum och det finns säkert en del att förbättra. Har du problem? Titta först i forumet Felrapporter om felet redan är känt. Om inte så kan du starta en ny tråd där. Har du förslag på förbättringar eller andra synpunkter så passar ett inlägg i Funktionsförslag bättre.

paddla piteälven

nån som paddlat från jäkna i piteälven och nedströms förbi trollforsen ner mot benbryteforsen? har paddlat från lutton till jäkna å där fanns några riktigt roliga forsar!
 
jag har ju en prion yokon expedition så det är ju ingen forskajak direkt, är det nå höga fall bortsett från trollforsen?
 
ingen bra ide

Varken det som vi forspaddlare kallar övre turen dvs ovanför och ned till trollforsarna och nedre turen dvs efter är inte att rekommendera utan att ha forskajak och att vara van forspaddlare och ha någon som har paddlat där tidigare med sig. Övre turen har drop och svåra forsar även för mycket vana forspaddlare, nedre turen är något lättare men det är en boulder garden och alltså fullt med stenar att fastna på speciellt med en längre kajak....
 
Ska finnas flygfoton som visar tydligt på hur vattenflödet går, mindre säkra passager och passager för erfarna. har själv aldrig varit högre upp än lutton. men är du osäker på hur farbart det är kan man alltid gå i land och reka först, bättre att vara på säkra sidan.

Be safe and have fun.
Jennifer
 
Ni som har paddlat i Piteälven...

Häromveckan var jag och tittade på Storforsen utanför Vidsel. Mycket imponerande. Men är det någon som har paddlat nedför Storforsen?

Undrar en vars enda erfarenhet av forspaddling är två dagars nybörjarkurs hos Kajaktiv.
Med vänlig hälsning
M
 
Trådstartare Liknande trådar Forum Inlägg Startad
fonzy78 Paddla fors med kanot Forspaddling 8
JonH Paddla Tarraätno (någon som gjort?) Forspaddling 10
summit.sdi paddla kamajåhka? Forspaddling 2
curtan Paddla kanadensare i fors. Forspaddling 0

Liknande trådar

Logga in