Luciapaddling Göteborgs centrum

Hej!
Vi är några som tycker det vore kul att lussa lite för göteborgarna i kajak-stil. Vi har ingen ambition att agera arrangörer utan detta skall betraktas som en information om vad vi tänker göra, och att vi välkomnar alla som vill paddla tillsammans med oss. Ingen tar ansvar för någon annan än sig själv.

Planen är att sjösätta i vallgraven vid Feskekörka/Pusterviksplatsen. Det går att sjösätta från vilken sida som helst, det finns trappor ner till vattnet. Därifrån paddlar vi i full luciamundering (ovanpå nödvändiga attribut som torrdräkt/våtdräkt och flytväst mm) ner mot götaälv, vidare upp till kanalen som leder oss upp förbi brunnsparken och nordstan för att så småningom vika höger och tillbaka ner till feskekörka/pusterviksplatsen igen. Gemensamavslutning med egen medhavd glögg plus tillbehör vid Feskekörka efteråt.

Tid: i vattnet och klara för avfärd i kajakerna tisdagen den 13:e dec 2011 kl 18.30.
Dresscode: Lussemundering ovanpå paddelutstyrsel. Snygg utstyrsel med fantasifull belysning på temat uppmuntras!

Erfarenhet av paddling i mörker och kyla bör betraktas som en förutsättning, eftersom detta inte är ett arrangemang med ansvariga ledare.

Luciamundering löses av var och en. Använd fantasin, svaga ledlampor kan användas till mycket, ljusstavar mm kan användas till ljuskronor och tärnljus. Kanske finns det ljusslingor att dekorera kajaken (?).

Hoppas fler följer med och förgyller göteborg på Luciaaftonen!
Väl mött!
Hälsningar
Jörgen, Sanna och Valter
 
Ja se vädrets makter...

Måste tyvärr konstatera att väderutsikterna inte riktigt vill spela på vår planhalva. :(

Regnet har öst ner och vattennivåerna har pendlat mellan högt och extremt högt... I fredags-lördags hade det varit helt hopplöst. Idag söndag skulle det kanske gått, möjligen med ett lyft förbi lägsta bropassagen, men det är på håret. Nu på söndagskvällen regnar det igen och ska fortsätta så med varierande intensitet tills i vart fall tisdagkväll (troligen rätt blåsigt dessutom).

Vi som väckte tanken känner att vi behövde bestämma oss senast idag om vi vill köra eller inte. Vi känner inte för att lägga ned det jobb det innebär att frakta kajaker o utklädnad för såpass trista väderutsikter. Troligen kommer det inte vara så många som uppskattar våra ansträngningar under dessa förutsättningar oavsett. Vi avstår iår. Vi får se hur det blir kommande år istället. Om andra vill genomföra det ändå så applåderar vi det och önskar en god tur!

Väl mött på böljan framöver!
/Jörgen, Valter och Sanna
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.