Lämpligt "alpint" område ca 50 mil från Göteborg?

Vi planerar en kortare skidfjälltur med två övernattningar på fjället, och gärna någon lämplig topp att bestiga under dessa dagar.

Eftersom vi pga tidsbrist bara har en långhelg på oss, kan vi tyvärr inte rimligen resa mycket längre än ca 50 mil. Eftersom vi utgår från Göteborg hamnar man ju då i Sälen-, Idre-området.

Vore mycket tacksam om någon har något tips om lämpligt fjäll/topp att kliva upp på där - eller för den delen något fjäll i Norge som ligger inom avståndsbegränsningen. Förhoppningen är att hitta lite "högalpin" känsla trots de blygsamma höjderna.

Tack!

Edit, tillägg: vi kommer genomföra dett i slutet av mars eller början av april.
[Ändrat av von Hammock 2005-02-18 kl 20:16]
 
Det enda som känns lite "alpint" i Sälenområdet är väl Stöten, men där är liftar och pister och det verkar inte vara det ni är ute efter. Norefjell kanske kunde vara något för er. Dit är det bara drygt 40 mil.
 
lillehammer

Prova de sjyssta områdena i norge runt nordseter/sjusjoen, vid lillehammer. bland annat går det klassiska birkebeinerennet förbi där, och olika hytter eller rum finns att övernatta i. Jag har varit där på sommaren och cyklat, men det är på vintern det händer...
Kika på http://www.sjusjoen.no och välj loypekart, klicka på kartan så ser du alla höjder på toppar osv.

go tur! /kimman
 
Röldal

Var förra helgen i Röldal, Norge. 330 cm snö var OK och området MYCKET fint att tura i. Vi gjorde 5 kortare turer och fick mycket fin åkning. Vi kartstudier på kvällarna inser man hur mycket som finns att göra i närheten av byn. Smidigast dock att ta sig upp mot Hakulifjället och sedan skida från vägen ned mot byn på båda sidor av vägen.

Avståndet till Röldal är något över 50 mil. Normalt håller jag till i Hemsedal men snöbristen drev oss denna gång sydväst. Vi blev mycket positivt överraskade och återvänder snart igen. En timma längre bilväg är väl värt det när man är på plats!
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.